Sastojci
Biskvit:
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
1 kašičica praška za pecivo
Fil:
200 slatke pavlake


400 krem sira
3 kašike štaub šećera
3 kašike mljevene plazme
1 rum šećer Dolcela
1 mljevena želatina Dolcela (10 g)
Još:
150 plazma keksa
mlijeko i eksrakt ruma za umakanje keksa
3 slatke pavlake

Priprema
1.Odvojiti bjelanjake od žumanjaka. Umutiti ih u čvrst snijeg postepeno dodajući šećer, kašiku po kašiku. Potom dodavati pojedonačno žumanjke stalno muteći. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i kuhačom sve laagano sastaviti. Istresti u veliki pleh od rerne obložen pek papirom i peći na 180’C 13-15 minuta. Izvaditi,prohladiti i poprijeko presjeći na pola.


2.Želatinu pripremiti po uputstvu sa vrećice. Umutiti pavlaku u čvrst šlag, dodati sir, pripremljenu i otopljenu želatinu, šećer i mljevenu plazmu.
3.Na tacnu staviti patišpanj, premazati polovinom krema, preko redati plazmice jedmu do druge, namočene u mlijeko sa rumom. Potom staviti drugi dio krema i na kraju patišpanj. Umutiti slatku pavlaku i premazati kolač. Ukrasiti po želji.
4.Dobro rashladiti u frižideru preko noći, služiti uz kafu, u dobrom društvu.
5.Ja sam ukrasila ovako, a vi možete posuti i krupno rendanom čokoladom, po želji…
Posluživanje
Recept je iz časopisa “Poznati kuvaju” uz moje izmjene.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva