Sastojci
ZA SAUM
6 bjelanjaka
24 kasike secera
malo manje od 1dl vode
prstohvat soli
ZA KORU
6 zumanjaka
6 kasika secera
6 kasika brasna
6 kas mlijeka
6 kas ulja
1 mala kasika praska za pecivo
Priprema
1. Prvo napraviti koru. Umutiti zumanjke sa secerom u pjenastu masu, dodati, mlijeko,
ulje, brasno i pzp. U tepsiju staviti pek papir ili foliju, pomastiti, posuti brasnom i peci
oko 15 min na 200 stepeni. Tepsija je 30×20 Kad se ohladi izvaditi iz tepsije, skinuti
foliju i stavit na tacnu.
2. Za saum, staviti secer u serpu, dodati vodu i staviti da se kuha. Dok provrije smanjiti na
najmanju T Dok se voda kuha umutiti bjelanjke u cvrst snijeg, dodati so i nastaviti
mutiti. Dotle je secer sa vodom provrio… Lagano dodavati vreo secer u cvrst snijeg NE
ODJEDNOM…na pocetku po 2-3 kasike, kasnije povecavati i tako dok se ne potrosi sva
tekucina.
3. Nastaviti mutiti na najvecoj jacini/brzini caa 10 min Provjeriti kasikom kad se uzme i
okrene, da ne klizi sa kasike, vec stoji cvrsto.
4. Na ohladjen biskvit staviti sampitu i poravnati, posuti sacokoladom u prahu, a i ne
mora…. Staviti u frizider da se ohladi.
Posluživanje
Ja je izrezem odmah,prije nego sto ode na hlad

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva