astojci
8 jaja
300 grama šećera
10 velikih žlica glatkog brašna
250 grama rastopljenog i ohlađenog maslaca ili margarina
1 l mlijeka
Vanilin šećera Dolcela, limunova korica
jagode
300 grama šećera
10 velikih žlica glatkog brašna
250 grama rastopljenog i ohlađenog maslaca ili margarina
1 l mlijeka
Vanilin šećera Dolcela, limunova korica
jagode
Priprema
1.
Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilijom, dodajte rastopljeni margarin.
2.
2.
Dodavajte malo pomalo brašno i mlijeko. Na kraju lagano žlicom umješajte tučeni snijeg od bjelanjaka.
3.
3.
U namazan i brašnom posut protvan veličine 20×30 lagano pretresite smjesu. Jagode stavljajte manje ili veće prepolovite da ne budu teške i da jako ne potonu.
4.
4.
Pecite na 165 stupnjeva u pećnici sa donjim i gornjim grijačem sat vremena.
0 komentari:
Objavi komentar