Sastojci
-300 gr plazme ili petiti keksa
-4 pudinga vanilin
-2 žlice gussnel (gustin)
-12 kašika šećera ( kristal)
-1l mlijeka
-1 vrećica želatine
-1 pakovanje 450gr šumsko voće
-1 preljev za torte
-10 kašika šećera ( kristal)
-1/2 l slatkog vrhnja ili neko drugo
Priprema
Namazati četvrtastu tepsiju maslacem pa redati kekse umočene u mlijeko. Skuhati puding i gustin u mlijeku i ostaviti da se hladi. Kad je puding hladan dodati umućeno vrhnje i dobro izmiksati .Dodati i želatinu po uputama na vrećici pripremljenu. Još kratko miksati. Voće staviti u šerpu sa šećerom i prokuhati pa dodati preljev sa malo vode razmućen ,kratko prokuhati.Prohladiti 3-4 min.pa preliti po kremi i ostaviti da se stisne i ohladi.
Posluživanje
Ovaj sam put radila sve po receptu i bio je super,al bi sljedeći put ipak jednu vrećicu manje pudinga stavila ili bi izbacila gustin jer je krema prečvrsta.
Lim je 32×24

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva