Sastojci
Podloga
– keks-po vašem izboru
Za kremu
– 700ml. slatkog vrhnja
Podloga
– keks-po vašem izboru
Za kremu
– 700ml. slatkog vrhnja
– 700ml. mlijeka
– 12 žlica gustina(škrobnog brašna)
– 12 žlica šećera u prahu
– 2 vrećice vanilin šećera
– 125g. tamne čokolade
– 125g. bijele čokolade
– 12 žlica gustina(škrobnog brašna)
– 12 žlica šećera u prahu
– 2 vrećice vanilin šećera
– 125g. tamne čokolade
– 125g. bijele čokolade
Priprema
Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko,izmiješajte,oduzmite 250ml. od količine dodajte gustin i dobro sjedinite
Ostatak mlijeka u koje ste dodali šećer i vanilin-šećer stavite kuhati(ovakve vrste krema najbolje je kuhati u teflonskim posudama sa dvostrukim stranicama jer krema neće zagoriti niti će se stvoriti grudice prilikom kuhanja i mješanja.)
Kada mliječna tekućina zakipi dodajte gustin,sklonite s vatre,i pjenjačom intezivno mješajte na slaboj vatri,nije je potrebno dugo kuhati jer se brzo zgusne 1-2 minute.
Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko,izmiješajte,oduzmite 250ml. od količine dodajte gustin i dobro sjedinite
Ostatak mlijeka u koje ste dodali šećer i vanilin-šećer stavite kuhati(ovakve vrste krema najbolje je kuhati u teflonskim posudama sa dvostrukim stranicama jer krema neće zagoriti niti će se stvoriti grudice prilikom kuhanja i mješanja.)
Kada mliječna tekućina zakipi dodajte gustin,sklonite s vatre,i pjenjačom intezivno mješajte na slaboj vatri,nije je potrebno dugo kuhati jer se brzo zgusne 1-2 minute.
Kuhanu kremu podijelite na dva dijela;u jedan dio dodajte tamnu a u drugi bijelu čokoladu i dobro izmiješajte da se čokolade otope i povežu sa smjesom.
U odgovarajući kalup-modlu,složite red keksa prethodno namošenih u mlijeko.da vam podloga bude čvršća i kolač ljepše rezao složite kekse u dva sloja.kreme stavljajte po želji možete “šarati”naizmijenično red tamne-red-bijele pa ćete dobiti mramorni efekt.dobro ohladite prije posluživanja.
Dobro ohlađeni kolač drugi dan izrežite na kocke i ukrasite po želji.
Kekse koristite po vašem izboru,ja sam složila s petit-beurre keksima,ne
U odgovarajući kalup-modlu,složite red keksa prethodno namošenih u mlijeko.da vam podloga bude čvršća i kolač ljepše rezao složite kekse u dva sloja.kreme stavljajte po želji možete “šarati”naizmijenično red tamne-red-bijele pa ćete dobiti mramorni efekt.dobro ohladite prije posluživanja.
Dobro ohlađeni kolač drugi dan izrežite na kocke i ukrasite po želji.
Kekse koristite po vašem izboru,ja sam složila s petit-beurre keksima,ne
0 komentari:
Objavi komentar