SASTOJCI:
Za koru:
185 g krekera
1/4 šolje šećera
pola kašičice cimeta
6 kašika putera
1/4 šolje vode
Za krem:
110 g čokolade za kuvanje
kašičica čistog ekstrakta vanile
kašičica espreso praha
šolja rashlađene slatke pavlake
70 g putera
šolja šećera
3 jajeta

PRIPREMA:
Krekere dobro izmrvite – trebalo bi da dobijete 2 šolje mrvica. Otopljeni puter dodajte krekerima, ubacite i šećer i cimet i dobro izmiješajte.
Ukoliko je potrebno dodajte vode. Smjesa treba da je kompaktna – da se ne raspada kada je stisnete u šaci.
Obložite okruglu tepsiju (prečnika oko 23 cm) smjesom i stavite je da se peče u prethodno zagrijanu rernu na 190 stepeni. Pecite 8 do 10 minuta, pa ostavite sa strane da se ohladi.
Pripremite krem:
Otopite čokoladu na šporetu na srednjoj temperaturi, umiješajte vanilu i espreso prah, pa ostavite sa strane da se ohladi.
POPULARNO: KEKS TORTA BEZ PEČENJA, SAMO SLAŽI I MAŽI
U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrstu smjesu. Pokrijte i stavite u frižider.
Mutite puter mikserom minut-dva, dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete izdašnu smjesu, 3 do 5 minuta.
U to sve ubacite i rashlađenu otopljenu čokoladnu smjesu, nastavite da mutite, dodajte u to 2 jajeta i sve mutite 3 minuta na srednjoj jačini.
Ubacite još jedno jaje i mutite još 3 minuta dok ne dobijete svilenu smjesu.
Rashlađenu, izmućenu slatku pavlaku dodajte čokoladnoj smjesi, sve lagano sjedinite kašikom.
Dobijeni pjenasti krem rasporedite preko kore. Sve stavite u frižider na najmanje 2 sata, a poželjno je i preko noći.
Sljedećeg dana ukrasite sa malo šlaga i spremna je za služenje.
Izvor: magazinnina.me

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva