Ovo je također kolač s kojim možete eksperimentirati do mile volje, pa tako možete u njega dodati sjeckane orahe, lješnjake, grožđice ili komadiće nasjeckane čokolade pa tako dobiti malo bogatiji okus.
U svakom slučaju, 15-minutni kolač s bananama prefini je i apsolutno jedan od najjednostavnijih kolača koje sam napravila u zadnje vrijeme.
Evo recepta:
POTREBNO:
300 g plazma keksa (ili petit beure keksa)
3 pudinga od vanilije
9 žlica šećera
1l mlijeka
200 g maslaca
4 žlice kiselog vrhnja
4-5 banana
200 ml slatkog vrhnja za šlag
U svakom slučaju, 15-minutni kolač s bananama prefini je i apsolutno jedan od najjednostavnijih kolača koje sam napravila u zadnje vrijeme.
Evo recepta:
POTREBNO:
300 g plazma keksa (ili petit beure keksa)
3 pudinga od vanilije
9 žlica šećera
1l mlijeka
200 g maslaca
4 žlice kiselog vrhnja
4-5 banana
200 ml slatkog vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka.
Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding.
Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne.
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka.
Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding.
Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne.
Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće, dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi
Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu.
Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu.
Tada dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom.
U lim srednje veličine premazan tankim slojem maslaca izliti polovicu smjese, preko toga složiti banane prerezane po dužini jednu uz drugu, prekriti ostatkom smjese i pustiti da se ohladi i stisne.
Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.
http://recipeci.com/
U lim srednje veličine premazan tankim slojem maslaca izliti polovicu smjese, preko toga složiti banane prerezane po dužini jednu uz drugu, prekriti ostatkom smjese i pustiti da se ohladi i stisne.
Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.
http://recipeci.com/
0 komentari:
Objavi komentar