SASTOJCI
BISKVIT
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna
3-4 žlice vode
1/2 praška za pecivo

 
KREMA
7 žumanjaka
8 žlica šećera
1/2 l mlijeka
2 želatine
1/2 l slatkog vrhnja

ČOKOLADNA GLAZURA
1 kg banana
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina

DEKORACIJA
čokoladna glazura
čokoladne mrvice

 
PRIPREMA
Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg, zatim dodati šećer i postepeno uz miješanje dodavati brašno sa praškom za pecivo te malo vode.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180-200°C u limu (30x40cm) oko 10-15 minuta.

Želatine namočiti u 2 dcl vode i ostaviti da nadođu.
Žumanjke pomiješati sa šećerom i dodati mlijeko te skuhati, u vruću kremu umiješati stvrdnutu želatinu te ostaviti da ohladi.
Izraditi slatko vrhnje da bude jako čvrsto i umiješati u kremu od žumanjaka.

Na biskvit staviti 1/3 kreme i ostaviti u hladnjak da se stisne, a u međuvremenu banane prerezati na pola po dužini i čokoladu rastopiti sa margarinom na pari.
Kad je krema stisnuta, na nju u jednakim razmacima poredati banane, a preko banani staviti čokoladnu glazuru.

Na banane staviti ostatak kreme i ostaviti u hladnjak da se stisne.
Ododzgo naribati čokoladu ili išarati čokoladnom glazurom...

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva