Sastojci
500 gr keksa
500 ml mleka
200 gr mlevenih oraha
250 gr zele bombona
500 gr keksa
500 ml mleka
200 gr mlevenih oraha
250 gr zele bombona
250 gr maslaca/margarina
250 gr prah secera
4 zumanca
Ako mutite sne od belanca:
4 belanca
12 kasika secera
ili slag pena
250 gr prah secera
4 zumanca
Ako mutite sne od belanca:
4 belanca
12 kasika secera
ili slag pena
Priprema
U vecoj vangli izlomiti keks, preliti hladnim mlekom i dobro
promesati varjacom.
Dodati mlevene orahe, seckane zele bombone i sve sjediniti.
Penasto umutiti maslac/margarin mikserom, dodati prah secer i zumanca.
Dodati to u vanglu sa keksom i varjacom i dobro izmesati.
U vecoj vangli izlomiti keks, preliti hladnim mlekom i dobro
promesati varjacom.
Dodati mlevene orahe, seckane zele bombone i sve sjediniti.
Penasto umutiti maslac/margarin mikserom, dodati prah secer i zumanca.
Dodati to u vanglu sa keksom i varjacom i dobro izmesati.
Oblikovati tortu po zelji i prekriti snegom od preostalih belanaca ili gotovim slagom.
Ako mutite sne od belanaca, umutite belanca, dodajte im 4 kasike secera, mutite dok se secer ne otopi a na sporetu u serpici uspinovaiti 8 kasika secera ( na svako belance 1 kasika secera u sne koji se muti mikserom a 2 kasike se spinuju sa vodom) sa malo vode, tek da prekrije secer i to spinujte dok mutite belanca, 3,4minuta. Sipajte taj spinovani secer u tankom mlazu dok i dalje mutite belanca mikserom, mutite jos minut i tim slagom prekrijte tortu.
Ako stavljate gotov slag, belanca mozete upotrebiti za ostale kolace – komisbrot, puslice, orasnice…
Ako mutite sne od belanaca, umutite belanca, dodajte im 4 kasike secera, mutite dok se secer ne otopi a na sporetu u serpici uspinovaiti 8 kasika secera ( na svako belance 1 kasika secera u sne koji se muti mikserom a 2 kasike se spinuju sa vodom) sa malo vode, tek da prekrije secer i to spinujte dok mutite belanca, 3,4minuta. Sipajte taj spinovani secer u tankom mlazu dok i dalje mutite belanca mikserom, mutite jos minut i tim slagom prekrijte tortu.
Ako stavljate gotov slag, belanca mozete upotrebiti za ostale kolace – komisbrot, puslice, orasnice…
0 komentari:
Objavi komentar