Sastojci
PODLOGA
235g Digestive keksa
40g pečenih badema
15ml vode
80g maslaca
KREMA
400g krem sira
110g Linolade kokos
100g otopljene bijele čokolade
150ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
650ml slatkog vrhnja
30g šećera u prahu
1 mljevena želatina Dolcela
GANACHE
150g bijele čokolade
100ml Slatkog vrhnja
50ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
Priprema
1.
Za podlogu sameljite digestive kekse i bademe. U velikoj posudi pomiješajte sve s vodom i otopljenim maslacom i dobro izmješajte. Smjesu utisnite u kalup promjera 22cm pa ga stavite u hladnjak dok pripremite kremu.
2.
Za kremu prvo natopite želatinu prema uputama na pakiranju. Izmiksajte krem sir, kondenzirano mlijeko i linoladu pa smjesi dodajte otopljenu čokoladu i sve još malo izmiksajte. Ja sam čokoladu topila u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi. Nakon minute kada se većina otopila izvadila sam je i miješala dok nije postala sasvim glatka. Umutite slatko vrhnje s šećerom u prahu, nemojte ga premutiti. Dodajte ga u smjesu i umiješajte špatulom. U mikrovalnoj otopite želatinu pa ju brzo, ali pažljivo dodajte smjesi te dobro umiješajte špatulom.. Najbolje je pričekati par sekundi da se malo ohladi kako je ne bi dodali sasvim vruću i napravili grudvice. Rasporedite smjesu po kalupu i dobro utisnite kako bi se svugdje rasporedila. Vratite kalup u hladnjak i ostavite ga u njemu još barem pola sata prije pripreme ganachea..
3.
Za ganache razlomljenu čokoladu prelijte vrućom (ne kipućom) smjesom slatkog vrhnja i kondenziranog mlijeka pa miješajte dok se sve ne sjedini. Prelijte ga preko kreme i vratite kalup u hladnjak te ga u njemu ostavite barem 3 sata prije serviranja.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva