Sastojci
PODLOGA
200g čokoladnih grancereale keksa
45g maslaca
200g čokoladnih grancereale keksa
45g maslaca
CHEESECAKE
450g krem sira
135g šećera
2 jaja
2 žlice matcha praha
1 žličica vanilija ekstrakta
450g krem sira
135g šećera
2 jaja
2 žlice matcha praha
1 žličica vanilija ekstrakta
DEKORACIJA
jagode
jagode
Priprema
1.
Sat ili dva prije početka pripreme iz hladnjaka izvadite krem sir i jaja kako bi bili sobne temperature. Pećnicu upalite na 175 stupnjeva, a zatim krenite s pripremom cheesecakea.
2.
2.
Kekse usitnite na što manje komadiće. Stavite ih u zdjelu, te im dodajte otopljeni maslac, te dobro promiješajte. Smjesu utisnite u kalup promjera 18cm. Kalup stavite u pećnicu i pecite podlogu 10 minuta. Izvadite kalup i temperaturu smanjite na 150 stupnjeva.
3.
3.
U veliku zdjelu dodajte krem sir i šećer. Miksajte oko 3 minute dok smjesa ne postane kremasta. Nastavite miksati i dodajte jaja, jedno po jedno. Smjesi dodajte matcha prah, te vanilija ekstrakt i miksajte dok se sve ne ujedini, pritom pazeći da ne pretjerate.
4.
4.
Smjesu izlijte u kalup kojeg prije stavljanja u pećnicu lagano tresnite o radnu podlogu kako bi površina torte bila što urednija i ravnomjernija.
5.
5.
Pecite ga 45 minuta, a kada je gotov ostavite ga par minuta u pećnici s otvorenim vratima. Nakon toga ga izvadite, pustite da se malo ohladi, a zatim ga stavite u hladnjak na minimalno nekoliko sati.
Posluživanje
Dekorirajte ga prije posluživanja. Ja sam koristila bijelu čokoladu i jagode.
0 komentari:
Objavi komentar