Sastojci
PODLOGA
200g čokoladnih grancereale keksa
45g maslaca
CHEESECAKE
450g krem sira
135g šećera
2 jaja
2 žlice matcha praha
1 žličica vanilija ekstrakta
DEKORACIJA
jagode
Priprema
1.
Sat ili dva prije početka pripreme iz hladnjaka izvadite krem sir i jaja kako bi bili sobne temperature. Pećnicu upalite na 175 stupnjeva, a zatim krenite s pripremom cheesecakea.
2.
Kekse usitnite na što manje komadiće. Stavite ih u zdjelu, te im dodajte otopljeni maslac, te dobro promiješajte. Smjesu utisnite u kalup promjera 18cm. Kalup stavite u pećnicu i pecite podlogu 10 minuta. Izvadite kalup i temperaturu smanjite na 150 stupnjeva.
3.
U veliku zdjelu dodajte krem sir i šećer. Miksajte oko 3 minute dok smjesa ne postane kremasta. Nastavite miksati i dodajte jaja, jedno po jedno. Smjesi dodajte matcha prah, te vanilija ekstrakt i miksajte dok se sve ne ujedini, pritom pazeći da ne pretjerate.
4.
Smjesu izlijte u kalup kojeg prije stavljanja u pećnicu lagano tresnite o radnu podlogu kako bi površina torte bila što urednija i ravnomjernija.
5.
Pecite ga 45 minuta, a kada je gotov ostavite ga par minuta u pećnici s otvorenim vratima. Nakon toga ga izvadite, pustite da se malo ohladi, a zatim ga stavite u hladnjak na minimalno nekoliko sati.
Posluživanje
Dekorirajte ga prije posluživanja. Ja sam koristila bijelu čokoladu i jagode.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva