SASTOJCI:
500 ml slatke pavlake
400 gr kisele pavlake
150 gr šećera u prahu
500 gr mlevenog keksa
500 gr smrznutih malina
( nama je bilo potrebno još 100 ml mleka jer je keks bio dosta suv pa je masa bila nešto gušća )
PRIPREMA:

Ulupati slatku pavlaku kao za šlag, pa zatim pomešati kiselu pavlaku i šećer u prahu u odvojenoj posudi.
Mešavinu kisele pavlake i šećera dodati u slatku pavlaku pa lagano izmešati.
Toj masi dodati keks i sve sjediniti.
Ukoliko vam je masa dosta gusta dodati mleko pa opet izmešati.
Na kraju umešati maline koje moraju biti smrznute jer se smesa meša a potom stavlja u kalup.
Na tacnu staviti obruč od kalupa ili ko nema u šerpu ili tepsiju staviti foliju pa istresti celu smesu pa varjačom ili nečim slinim malo ispritiskati da ne bi bilo prostora sa vazduhom ( napravile se rupe ).
Na tortu može odmah da ide dekoracija po izboru a može da se stavi ti kada se kolač stegne.
Kolač držati pre skidanja obruča ili okretanja na tacnu za bržu varjantu sat vremena u zamrzivaču ili sporiju 2 – 3h u frižideru.
Prijatno.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva