Sastojci


5 dcl. slatke mlečne pavlake
5 kašika šećera
200 g. šlaga (prah)
2,5 dcl. mleka
200 g. kisele punomasne pavlake
10 g. želatina u prahu (Preporucujemo biljnu zamjenu za želatin – agar)
1 dcl. vode za istopiti želatin
200 g. mlevenog plazma keksa
oko 400 g. višanja iz kompota
i još – 50 g. šlaga + 2 dcl mleka za dekoraciju
Priprema

Želatin (agar) razmutiti u vodi i ostaviti desetak minuta da nabubri. Blago ga zagrejati da se istopi. Ostaviti malo da se prohladi.
Slatku pavlaku i 5 kašika šećera čvrsto umutiti.
200 g. praha za šlag umutiti sa 2,5 dcl. mleka. Šlag koji ja koristim je zaslađen. U umućen šlag ručno umešati kiselu pavlaku a zatim takođe ručno lagano mešajući dodati umućenu slatku pavlaku. Od ove količine odvojiti jednu trećinu i dodati mleveni plazma keks. U ostatak smese umešati pripremljen želatin.
U kalup za torte prečnika 24 cm. staviti foliju na dno i rasporediti deo sa keksom. Preko staviti malo bele smese a zatim polovinu oceđenih višanja. Premazati sa ostatkom krema, staviti i preostale višnje, blago ih utisnuti u krem i sve ostaviti nekoliko sati, najbolje preko noći, u frižider, da se kreme stegnu i da se sjedine ukusi.
Skloniti obruč sa torte, pažljivo ukloniti i foliju sa dna i dekorisati tortu sa šlagom koji smo umutili za dekoraciju.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva