Brownie podloga sa kokosovom kremom,čokoladnim mousse-om i šlagom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.Ako volite kolače sa malo biskvita i puno kreme onda je ovo prava torta za vas.Neka vas dužina recepta ne uplaši jer je torta zapravo vrlo jednostavne izrade.

SASTOJCI
biskvit-brownie
100g maslaca
2 jaja
100 g šećera
2 i pol pune žlice kakaa
100g brašna
2 žlice mlijeka

kokosova krema
400ml kokosovog mlijeka
200ml slatkog vrhnja
125 ml mlijeka
2 jaja
140g šećera
60 g gustina
80 g kokosovog brašna
200g čokoladnih kapljica ili komadića

čokoladni mousse
150g čokolade
400ml slatkog vrhnja
1žlica štaub šećera
2 kremfixa

ukrašavanje
slag
listići kokosa

PRIPREMA
Prvo ispećemo biskvit.Pomiješamo jaja i šećer i miksamo nekoliko minuta dok ne postanu pjenasta i svijetlija.Ne odvajamo bjelanjke od žutanjka.Dodamo omekšali maslac i sve dobro umiksamo.Dodamo prosijano brašno i kakao i izmiksamo i na kraju dodamo još 2 zlice mlijeka  i dobro umiješamo.Smijesa nije da se može izlit u kalup nego se traba malo razmazati.Pećemo na 180 stupnjeva nekih 15 minut,odnosno dok štapić ne izlazi čist iz biskvita.Ohladiti biskvit.

Za kremu od kokosa staviti u lončić kokosovo mlijeko,vrhnje za šlag i mlijeko i zagrijavati na vatri do vrenja.U drugoj posudici pomiješati jaja,gustin i šećer.Dobro promiješati.Kad je mlijeko počelo vriti,malo dodati u jaja i pomiješati i sve vratiti u mlijeko i kuhati kao puding.Nekih 5 min.Miješati stalno da se ne naprave grudice.Skinuti sa vatre i umiješati kokosovo brašno.

Pola kreme rasporediti po biskvitu,po njemu posipati čokoladu pa po čokoladi ostatak kreme.Razmazati i paziti da se ne pomiješa previše krema sa čokoladom jer će se čokolada poičeti topiti.Dobro ohladiti.

Za čokoladni mousse ugrijati 100 ml slatkog vrhnja i preliti preko nasjeckane čokolade.Ostaviti 1 minutu i promiješati tako da se sva čokolada otopi.U drugoj posudi umutiti slatko vrhnje u šlag sa 1 žlicom štaub šećera.Kad je šlag skoro umučen(da vrhovi ostaju mekani)dodati otopljenu čokoladu i kremfix i sve dobro izmiksati.Izliti na tortu i dobro ohladiti.Najbolje preko noći.

Drugi dan ili kad se mousse stisnuo ukrasiti tortu sa šlagom i kokosom.

POSLUZIVANJE
Ja nisam imala čokoladne kapljice pa sam čokoladu isjeckala na male komadiće.Koristila sa kokosovo mlijeko iz limenke od Alnature iz dm-a.Meni je za mousse trebao kremfix ali vama možda neće trebati.Koristila sam mliječno slatko vrhnje.Uvijek u kolačima koristim  kuverture ali vjerujem da bi i sa običnom čokoladama bilo uredu.Torta je promijera 26 cm.Ja sam koristila listiće kokosa za ukrašavanje koje sam prije malo prepekla.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva