Tamno-svijetli keksići hipnotizirat će vas svojim privlačnim izgledom, a oduševiti okusom. Odlični su u hladnim zimskim danima uz šalicu toplog napitka.

SASTOJCI
175 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
100 g maslaca
110 g šećera u prahu
1 žumanjak
1 žlica mlijeka
150 g Lino lade nougat
50 g popečenih lješnjaka
šećer u prahu za posipavanje

PRIPREMA
U višu posudu stavite brašno, maslac natrgan na kockice i šećer u prahu.

Miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne bude podjednako mrvičasta, pa dodajte žumanjak i mlijeko te dobro promiješajte.

Tijesto rukom izradite u oblik kugle, pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena.

Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte u pravokutnik 30x20 cm i premažite Lino ladom nougat.

Lješnjak sameljite i pospite po Lino ladi.

Tijesto zarolajte da dobijete roladu i zamotajte ga u foliju ili papir za pečenje i spremite u hladnjak na 1 sat.

Uklonite foliju, a roladu narežite na kolutiće debljine 1 cm i posložite u lim na papir za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Čim keksiće izvadite iz pećnice, pospite ih šećerom u prahu i pustite da odstoje barem 15-20 minuta.

Poslužite uz topli napitak.

SAVJET
Ako keksiće spremate u zatvorenu posudu, prvo ih pustite da se dobro ohlade do sobne temperature kako se ne bi navlažili.

Izovr:http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva