Ove Parfe kocke moji ukućani jako vole a i ne moraju biti u frižideru pa su i praktične za serviranje na stolu jer mogu dosta dugo stajati a da ne izgube oblik.
Sastojci
Biskvitna podloga
– 6 kom bjelanjaka
– 20 dag šećera
– 10 dag margarina otopljenog
– 12 dag brašna

– 2 žlice kakaa
Krema
– 3 dag želatine u prahu ( 3 paketića)
– 25 dag šećera u prahu
– 6 kom žumanjaka
– 3 rebra čokolade za kuhanje otopljene
– 8 dl slatkog vrhnja (biljno- Halta ili slićno)#

Priprema
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje miksaj najmanjom brzinom.
Biskvit stavi peći u namazan i papirom obložen lim vel 28×37cm.
Za kremu želatinu i šećer otopi u 3, 5dl vode, stavi nalaganu vatru da se otopi i mješaj mikserom dok ne zakipi.
Hladiti oko 10 min, dodati pomješane žumanjke i opet mikserom mješati dok ponovo ne zakipi, ohladiti do mlačnoga i podijeliti u dva dijela. U jedan dio stavi rastopljenu čokoladu i šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj kuhačom, u drugi dio stavi šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj.
Čokoladnu kremu izlij u tepsiju na biskvit ,poravnaj pa odmah izlij i žutu kremu, poravnaj i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom ili samo naribaj čokoladu.
Posluživanje
Ostavi na hladnom da se dobro ohladi i stvrdne, reži vlažnim nožem .
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva