Možda ima sličnih verzija ovog recepta, ali ovaj sam pravila puno puta i uvek uspe, pa ću da ga podelim i sa vama… Zbog krem-bananica presek i nije baš savršen, ali su zato ukus i tekstura… poezija!
google_ad_client = "ca-pub-1092318621010663";
google_ad_slot = "5159577518";
google_ad_width = 336;
google_ad_height = 280;
href="https://www.blogger.com/null" name="more" style="background: rgb(255, 255, 255); color: #729c0b; font-family: Merriweather, Georgia, serif; font-size: 16px;">
Sastojci:
Kora:
7 belanaca
16 kašika šećera
1 kašika limunovog soka
Fil:
1 l mleka
16 kašika šećera
7 žumanaca
1 puding sa ukusom vanile
5 kašika brašna
3 kašike gustina
1 margarin
1 kesica šlag pene
10 krem bananica
200 gr čokolade
Za ukrašavanje:
2 kesice šlag pene
malo kisele vode
Priprema:
Kora: Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni. Fil: Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu. Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom. Smesu podeliti na dva dela.Fil 1: U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade. Fil 2: U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag.
Posluživanje:
Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru. Nije pogodna za zamrzavanje.
0 komentari:
Objavi komentar