Sastojci
1 Puding okus vanilija Dolcela
1 Puding okus čokolada Dolcela
6 žlica šećera
800ml mlijeka
500ml Slatko vrhnje Dolcela
500g petit keksa
cca 200ml jake crne kave
1 Puding okus čokolada Dolcela
6 žlica šećera
800ml mlijeka
500ml Slatko vrhnje Dolcela
500g petit keksa
cca 200ml jake crne kave
Dekoracija
čokoladni listići
naribana čokolada ili u prahu
čokoladni listići
naribana čokolada ili u prahu
Priprema
1.
U posudu posložite red od 250g petit keksa koje ste prethodno kratko umočili u jaku crnu ne zaslaženu kavu.
2.
Skuhajte prvu dozu pudinga (od vanilije) sa 400ml mlijeka i 3 žlice šećera.
Vrući puding brzo izlijte u posudu (koristila sam posudu dimenzija 35×25) preko keksa i pustite ga da se sam rasporedi po posudi pomičući posudu, prije nego što se ohladi.
3.
3.
Nakon par minuta, kada se puding dovoljno stisne, premažite ga sa pola količine slatkog vrhnja koje ste prethodno umutili mikserom.
4.
4.
Poviše šlaga posložite preostalu količinu namočenih keksa.Kekse prelijte pudingom od čokolade, pripremljenog na isti način kao i puding od vanilije.
Kada se puding ohladi premažite ga preostalim šlagom.
5.
5.
Prije posluživanja obavezno ohladiti minimalno 2 sata u hladnjaku!
6.
6.
Dekorirajte po želji.
0 komentari:
Objavi komentar