Rajski kolač sjajan je izbor za sve čokoljupce, nougat u kombinaciji s kakao biskvitom i sve ukrašeno s puno čokolade. Pokušajte mu odoljeti.

Potrebni sastojci:
Krema:
  • 25 dag čokolade za kuhanje
  • 20 dag čvrste lješnjak – nougat kreme
  • 7,5 dl slatkog vrhnja
  • 12 dag nasjeckanih lješnjaka
Tijesto:
  • 3 jaja
  • 3 žlice hladne vode
  • 10 dag šećera
  • 7,5 dag brašna
  • 1,5 dag kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2,5 dag gustina
Dekoracija:
  • 1 žlica kakaa
  • 10 – 15 dag Toffifeea
Priprema

Za kremu: nougat i čokoladu za kuhanje narezati. U loncu slatko vrhnje zagrijati (ne dozvoliti da zakuha), skloniti sa štednjaka, dodati narezani nougat i čokoladu te miješati dok se ne rastope. Prebaciti u plastičnu zdjelu i staviti u hladnjak najmanje 4 sata da se hladi. Najbolje je preko noći ostaviti u hladnjaku. Nasjeckane lješnjake u tavici bez masnoće prepržiti da dobiju zlatnosmeđu boju. Istresti na tanjur i ostaviti da se hlade.
Za tijesto: pećnicu zagrijati na 175 °C. Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Bjelanjke čvrsto izraditi sa 3 žlice hladne vode. Polako dodavati šećer neprestano miješajući. Žumanjke jedno po jedno dodati smjesi od bjelanjaka. Brašno, kakao, prašak za pecivo i gustin izmiješati te kroz fino sito (cjedilo) prosijati. Postupno dodavati smjesi od jaja i oprezno ručnom miješalicom izmiješati.
Posudu za pečenje veličine 20 x 30 – 35 cm obložiti papirom za pečenje, istresti tijesto, izravnati i staviti peći 20 minuta. Pečeni kolač ostaviti u ugašenoj, otvorenoj pećnici oko 5 minuta. Zatim oštrim nožem odvojiti od rubova i ostaviti na rešetki da se hladi. Hladan kolač istresti, prerezati uzdužno po pola, da dobijete dva biskvita. Od donjeg biskvita oštrim, dugačkim nožem odvojite papir i jedan biskvit vratiti u posudu u kojoj se pekao.
U ohlađeno čokoladno vrhnje dodati prepržene lješnjake i mikserom miješati dok ne postane na pola čvrsto. Da bi se krema brže izradila, stavite posudu s kremom u hladnu vodu s kockicama leda; 2/3 kreme istresti na biskvit, izravnati, prekriti drugim biskvitom i namazati ostatkom kreme. Ostaviti u hladnjaku da se dobro ohladi te posuti kakao prahom, narezati i ukrasiti Toffifeeom.
Savjet: umjesto bombonjerama Toffifee, kolač se može ukrasiti naribanom čokoladom.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva