Sastojci
8oo grama mješanog mljevenog mesa
2 vrećice Fant za punjenu papriku i sarmu
1 konzerva Pelata Podravka (400 g)
1 tikvica
1/2 l gustog soka od paradajza
sol, šećer
naribani sir
Priprema
Paprike očistite i prepolovite pa ih poslažite u lim.
Meso pomješajte sa fantom pa napunite paprike.
Po paprikama naribajte nekog finog sira i poklopite kolutovima tikvica.
Pomješajte paradajz, sol i šećer.
Prelijte preko paprika.
Pecite oko 2 sata na 130 stupnjava, pa onda pojačajte na 180 stupnjeva još oko sat vremena.
8oo grama mješanog mljevenog mesa
2 vrećice Fant za punjenu papriku i sarmu
1 konzerva Pelata Podravka (400 g)
1 tikvica
1/2 l gustog soka od paradajza
sol, šećer
naribani sir
Priprema
Paprike očistite i prepolovite pa ih poslažite u lim.
Meso pomješajte sa fantom pa napunite paprike.
Po paprikama naribajte nekog finog sira i poklopite kolutovima tikvica.
Pomješajte paradajz, sol i šećer.
Prelijte preko paprika.
Pecite oko 2 sata na 130 stupnjava, pa onda pojačajte na 180 stupnjeva još oko sat vremena.
0 komentari:
Objavi komentar