SASTOJCI:
Biskvit:
4 jaja
140 g šećera
1 vanilin šećer
70 ml ulja
70 ml mlijeka
100 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
30 g kakaa u prahu
50 g griza
Preljev:
140 g šećera
1 vanilin šećer
70 ml ulja
70 ml mlijeka
100 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
30 g kakaa u prahu
50 g griza
Preljev:
250 ml mlijeka
150 g čokolade za kuhanje
5 žlica šećera
1 žlica kave
PRIPREMA:
150 g čokolade za kuhanje
5 žlica šećera
1 žlica kave
PRIPREMA:
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo, griz i kakao pa kuhačom sve dobro izmiješajte. Ostavite smjesu neka odstoji 15 minuta.
Kalup promjera (26 cm) obložite masnim papirom i ulijte pripremljenu smjesu. Kolač pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Poslužite s mekanom tučenim slatkim vrhnjem!
Ukoliko želite još malo čokolade, kolač prelijte čokoladnom ganache kremom. 200 g čokolade za kuhanje otopite u 200 ml slatkog vrhnja i prelijte preko ohlađenog kolača. Ohladite da se čokolada stisne i poslužite!
0 komentari:
Objavi komentar