Nakon puno pročitanih recepata, nekoliko kombinacija, konačni proizvod je ova lagana torta bez margarina, jako ukusna i jednostavna za izradu.
SASTOJCI
BISKVIT:
5 jaja
5 žlica šećera
4 žlice brašna
3 žlice krušnih mrvica
1 prašak za pecivo
malo sjeckane čokolade
KREMA 1:
2 dcl vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
100 g sjeckanih oraha
KREMA 2:
3 vrećice pudinga od vanilije
1,5 l mlijeka
2 jaja
2 žlice brašna (oštrog)
2 žlice gustina
6 žlica šećera
JOŠ POTREBNO:
100 g mliječne čokolade
10 kom petit keksa (mljevenih)
2 dcl vrhnja za šlag
1 kremfix
PRIPREMA
BISKVIT:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka. Žumanjke, šećer, brašno, mrvice, prašak za pecivo i čokoladu dobro izmiksati, te dodati pola snijega od bjelanjaka, lagano izmiksati i na kraju ručno umiješati ostatak snijega u jednoličnu masu.
Kalup premazati margarinom, pobrašniti i izliti smjesu.Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 min.
KREMA 1:
Čokoladu i vrhnje za šlag grijati na pari dok se čokolada ne otopi te dodati sjeckane orahe.
Sve dobro promiješati.
KREMA 2 :
1 l mlijeka i šećer staviti kuhati. U međuvremenu u 0,5 l mlijeka dodati jaja, brašno, gustin i prašak za puding i sve dobro izmiješati. Kada mlijeko počne kuhati polagano dodavati mješavinu sa pudigom uz neprestano miješanje. Skuhati gustu kremu.
Vruču kremu podijeliti na 3 dijela. U prvi dio još dok je krema vruča dodati petit kekse. U drugi dio dodati mliječnu čokoladu. Treći dio je bez dodataka.
Vrhnje istuči sa kremfiksom u čvrsti šlag. Pola šlaga staviti u hladan treći dio kreme(izmiksane) i lagano sjediniti mikserom . Drugu polovicu dobivenog šlaga staviti u ohlađen drugi dio kreme (onaj čokoladni, izmiksani) i lagano sjediniti mikserom.
SLAGANJE TORTE:
Ohlađeni biskvit izvaditi iz kalupa. Biskvit staviti na tacnu, tanjur za torte i ponovno staviti obruč oko njega.
Biskvit preliti vručom KREMOM1. Kada se krema1( orasi i čokolada) ohladi staviti dio kreme 2 sa keksima(toplu),a kada se sve zjedno ohladi stavimo dio kreme sa šlagom i na vrh stavimo čokoladni dio kreme 2.
Ostaviti u frižider nekoliko sati, zatim maknuti obruč i tortu sa strane premazati čololadnom kremom ( a možete ostaviti malo i neke druge).
Tortu ukrasiti naribanom čokoladom i sjeckanim orasima.
Važno: Kremu sa orasima stavljati vruču na biskvit,pričekati da se ohladi. Kremu2 sa keksima stavljati toplu po kremi1, lakše se razmaže.
Krema2 sa čokoladom i krema2 bez ičeg trebaju biti hladne prije miješanja sa istučenim šlagom, te svaku dobro izmiksati pa dodavati šlag.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva