Nakon puno pročitanih recepata, nekoliko kombinacija, konačni proizvod je ova lagana torta bez margarina, jako ukusna i jednostavna za izradu.
SASTOJCI
BISKVIT:
5 jaja
5 žlica šećera
4 žlice brašna
3 žlice krušnih mrvica
1 prašak za pecivo
malo sjeckane čokolade
SASTOJCI
BISKVIT:
5 jaja
5 žlica šećera
4 žlice brašna
3 žlice krušnih mrvica
1 prašak za pecivo
malo sjeckane čokolade
KREMA 1:
2 dcl vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
100 g sjeckanih oraha
2 dcl vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
100 g sjeckanih oraha
KREMA 2:
3 vrećice pudinga od vanilije
1,5 l mlijeka
2 jaja
2 žlice brašna (oštrog)
2 žlice gustina
6 žlica šećera
3 vrećice pudinga od vanilije
1,5 l mlijeka
2 jaja
2 žlice brašna (oštrog)
2 žlice gustina
6 žlica šećera
JOŠ POTREBNO:
100 g mliječne čokolade
10 kom petit keksa (mljevenih)
2 dcl vrhnja za šlag
1 kremfix
100 g mliječne čokolade
10 kom petit keksa (mljevenih)
2 dcl vrhnja za šlag
1 kremfix
PRIPREMA
BISKVIT:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka. Žumanjke, šećer, brašno, mrvice, prašak za pecivo i čokoladu dobro izmiksati, te dodati pola snijega od bjelanjaka, lagano izmiksati i na kraju ručno umiješati ostatak snijega u jednoličnu masu.
Kalup premazati margarinom, pobrašniti i izliti smjesu.Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 min.
KREMA 1:
Čokoladu i vrhnje za šlag grijati na pari dok se čokolada ne otopi te dodati sjeckane orahe.
Sve dobro promiješati.
BISKVIT:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka. Žumanjke, šećer, brašno, mrvice, prašak za pecivo i čokoladu dobro izmiksati, te dodati pola snijega od bjelanjaka, lagano izmiksati i na kraju ručno umiješati ostatak snijega u jednoličnu masu.
Kalup premazati margarinom, pobrašniti i izliti smjesu.Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 min.
KREMA 1:
Čokoladu i vrhnje za šlag grijati na pari dok se čokolada ne otopi te dodati sjeckane orahe.
Sve dobro promiješati.
KREMA 2 :
1 l mlijeka i šećer staviti kuhati. U međuvremenu u 0,5 l mlijeka dodati jaja, brašno, gustin i prašak za puding i sve dobro izmiješati. Kada mlijeko počne kuhati polagano dodavati mješavinu sa pudigom uz neprestano miješanje. Skuhati gustu kremu.
Vruču kremu podijeliti na 3 dijela. U prvi dio još dok je krema vruča dodati petit kekse. U drugi dio dodati mliječnu čokoladu. Treći dio je bez dodataka.
Vrhnje istuči sa kremfiksom u čvrsti šlag. Pola šlaga staviti u hladan treći dio kreme(izmiksane) i lagano sjediniti mikserom . Drugu polovicu dobivenog šlaga staviti u ohlađen drugi dio kreme (onaj čokoladni, izmiksani) i lagano sjediniti mikserom.
1 l mlijeka i šećer staviti kuhati. U međuvremenu u 0,5 l mlijeka dodati jaja, brašno, gustin i prašak za puding i sve dobro izmiješati. Kada mlijeko počne kuhati polagano dodavati mješavinu sa pudigom uz neprestano miješanje. Skuhati gustu kremu.
Vruču kremu podijeliti na 3 dijela. U prvi dio još dok je krema vruča dodati petit kekse. U drugi dio dodati mliječnu čokoladu. Treći dio je bez dodataka.
Vrhnje istuči sa kremfiksom u čvrsti šlag. Pola šlaga staviti u hladan treći dio kreme(izmiksane) i lagano sjediniti mikserom . Drugu polovicu dobivenog šlaga staviti u ohlađen drugi dio kreme (onaj čokoladni, izmiksani) i lagano sjediniti mikserom.
SLAGANJE TORTE:
Ohlađeni biskvit izvaditi iz kalupa. Biskvit staviti na tacnu, tanjur za torte i ponovno staviti obruč oko njega.
Biskvit preliti vručom KREMOM1. Kada se krema1( orasi i čokolada) ohladi staviti dio kreme 2 sa keksima(toplu),a kada se sve zjedno ohladi stavimo dio kreme sa šlagom i na vrh stavimo čokoladni dio kreme 2.
Ostaviti u frižider nekoliko sati, zatim maknuti obruč i tortu sa strane premazati čololadnom kremom ( a možete ostaviti malo i neke druge).
Tortu ukrasiti naribanom čokoladom i sjeckanim orasima.
Važno: Kremu sa orasima stavljati vruču na biskvit,pričekati da se ohladi. Kremu2 sa keksima stavljati toplu po kremi1, lakše se razmaže.
Krema2 sa čokoladom i krema2 bez ičeg trebaju biti hladne prije miješanja sa istučenim šlagom, te svaku dobro izmiksati pa dodavati šlag.
Ohlađeni biskvit izvaditi iz kalupa. Biskvit staviti na tacnu, tanjur za torte i ponovno staviti obruč oko njega.
Biskvit preliti vručom KREMOM1. Kada se krema1( orasi i čokolada) ohladi staviti dio kreme 2 sa keksima(toplu),a kada se sve zjedno ohladi stavimo dio kreme sa šlagom i na vrh stavimo čokoladni dio kreme 2.
Ostaviti u frižider nekoliko sati, zatim maknuti obruč i tortu sa strane premazati čololadnom kremom ( a možete ostaviti malo i neke druge).
Tortu ukrasiti naribanom čokoladom i sjeckanim orasima.
Važno: Kremu sa orasima stavljati vruču na biskvit,pričekati da se ohladi. Kremu2 sa keksima stavljati toplu po kremi1, lakše se razmaže.
Krema2 sa čokoladom i krema2 bez ičeg trebaju biti hladne prije miješanja sa istučenim šlagom, te svaku dobro izmiksati pa dodavati šlag.
0 komentari:
Objavi komentar