Sastojci 20 osoba
biskvit:
500 ml mlijeka
6 kašika šećera
3 kašike ulja
250 gr brašna
1 kašika pekmeza
2 kašike kakaa
1 kašika Milka čokoladnog napitka (prah)
2 kašičice sode bikarbone
500 ml mlijeka
6 kašika šećera
3 kašike ulja
250 gr brašna
1 kašika pekmeza
2 kašike kakaa
1 kašika Milka čokoladnog napitka (prah)
2 kašičice sode bikarbone
krema:
4 banane
1/2 limuna (sok)
100 gr čokolade za kuhanje
100 gr margarina
200 ml vrhnja za šlag
3 kašike šećera
200 gr mljevene plazme
4 banane
1/2 limuna (sok)
100 gr čokolade za kuhanje
100 gr margarina
200 ml vrhnja za šlag
3 kašike šećera
200 gr mljevene plazme
dekoracija:
250-300 ml vrhnja za šlag (ili šlag krema ili pjena)
250-300 ml vrhnja za šlag (ili šlag krema ili pjena)
Priprema
1.
Sve sastojke za biskvit umutiti, pa podijeliti na 3 jednaka dijela. Peći svaki dio u plehu (24 cm), obloženom papirom za pečenje… na 200 C, oko 8 minuta. Za to vrijeme umutiti vrhnje za šlag i 3 kašike šećera.
2.
2.
Banane oguliti, ispasirati štapnim mikserom, pokapati limunovim sokom.
3.
3.
Na pari otopiti čokoladu i margarin, pa ostaviti da se malo prohladi. Sjediniti banane, otopljenu čokoladu i umućeni šlag. Dobro izmiksati.
4.
4.
Zatim dodati i mljevenu plazmu, pa sve sjediniti. Na tacnu staviti ohlađenu koru, pa premazati 1/3 fila. Poklopiti drugom korom.Na drugu koru staviti 1/3 fila…pa poklopiti trećom korom!
5.
5.
Cijelu tortu premazati preostalom trećinom fila. Staviti u frižider da se hladi.
6.
6.
Umutiti slatku pavlaku, šlag kremu ili šlag pjenu (zavisno od vašeg ukusa), pa cijelu tortu premazati i dekorisati.
Posluživanje
Kad se torta ohladi,rezati na parčad!
0 komentari:
Objavi komentar