SASTOJCI
BISKVIT
6 jaja
6 žlica šećera


3 žlice brašna
3 žlice kakaa
KREMA I
staklenka kompota od višanja
3 žlice šećera
3 žlice škrobnog brašna (gustina)
KREMA II
1/2 l slatkog vrhnja
30 dkg čokolade za kuhanje

PRIPREMA
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka (dodajte prstohvat soli), dodajte žlicu po žlicu šećera, jedno po jedno žumance i na samom kraju lagano umiješajte brašno pomiješano sa kakaom.


Pecite na većem limu (30 x 40cm), oko 15 min na 180 stupnjeva.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Pomiješajte šećer i škrobno brašno te lagano umiješajte kompot od višanja te sve lagano prokuhajte da se zgusne.
Kremu još vruću rasporedite ravnomjerno po biskvitu.
Slatko vrhnje i čokoladu otopite na pari i mješajte da postane jednolično. Zatim ostavite da se dobro ohladi. Smiksajte. Premažite preko hladne kreme od višanja.
Moj savjet: ja uzmem dvije staklenke kompota od višanja (jer svi volimo višnje) i to obično bude oko 6 dl soka. Na tu količinu stavim 6 žlica šećera i 6 žlica gustina. Višnje kuhajte skupa sa sokom.
izvor:www coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva