Sastojci
potrebno je
1 l mlijeka
1 šolja od 2,5 dl Gussnela Dolcela (gustina)
1,5 šolja šećera


5 kašika kakaa u prahu Dolcela
5o g maslaca
3 kašike meda
1 kom Burbon vanilin šećera
oko 30 kom čokoladni keks

Priprema
U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.1


U kalup 30 x 10 cm obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks
premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći
ukrasiti po želji

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva