vaj rolat je rezultat mozganja do idealnog recepta za rolat..pre svega dobiti socnu koru,idealan fil,sve u svemu idealnu kombinaciju.. Ako trazite socan rolat,mislim da je ovo dobitna kombinacija
SASTOJCI
9 belanaca
100gr oraha
2 kasike prezle
100gr brasna
1 kesica praska za pecivo
100ml ulja
200gr secera
50gr cokolade
Fil
9 zumanaca
2 kesice pudinga od vanile
2 kasike brasna
10-12 kasika secera
2 kasike mleka u prah
1l mleka
150gr maragrina
PRIPREMA
Izmiksati belanca sa secerom ,ali ipak ne preteravati,da rolat ne bih bio suh.Dodati ulje.Kada se sve sjedini dodati suhe sastojke(cokoladu narendati) i sve izmesati spatulom.Smesu uliti u pleh koi je oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanu rernu na 200stepeni.Ostavi koru da miruje koi minut,pa je uviti u rolat.Kora je meka i nece imati potreba stavljati je medju vlazne krpe.
Za fil staviti 6 dl mleka da se zagreva,a u ostatak mleka umesajte ostale sastojke(osim margarina).Kada mleko provre ukuhajte fil.U hladan fil dodajte umucen margarin.
Sada odvijte koru i premazite je 2/3 fila,na kraj rolata stavite 2 banane i uvijte rolat.Gotov rolat premazite ostalom 1/3 fila..i dekorisite rolat.
Ohladite.
prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva