1.25 l slatke pavlake
300 g integralnog keksa
100 g pečenih lešnika
125 g putera
150 g jagoda
30 g želatina u prahu
8 kašika vode
Postupak:
1. Keks i pečene lešnike samleti, sjediniti i preliti otopljenih puterom. Dobro sjediniti smesu, a zatim presuti u kalup (30 cm) obložen najlon folijom i dobro utisnuti. Prekriti i ostaviti u frižideru petnaestak minuta.
2. Očišćene jagode ispasirati štapnim mikserom ili ih samleti u sokovniku. Želatin preliti vodom pa ostaviti da nabubri. Zatim, razgrejati na umerenoj temperaturi (ne sme da provri).
3. Dobro ohlađenu slatku pavlaku podeliti na dva dela. U jedan deo dodati jagode i sjediniti, a zatim dodati polovinu želatina i sve dobro promešati. U preostalu pavlaku dodati drugu polovinu želatina i umutiti.
4. Na ohlađenu podlogu naneti umućenu slatku pavlaku i ravnomerno rasporediti. Tortu kratko vratiti u frižider, pa naneti drugu polovinu fila i ravnomerno rasporediti.
5. Tortu vratiti u frižider i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne (najbolje preko noći).
0 komentari:
Objavi komentar