Sastojci:
1.25 l slatke pavlake
300 g integralnog keksa


100 g pečenih lešnika
125 g putera
150 g jagoda
30 g želatina u prahu
8 kašika vode

Postupak:
1. Keks i pečene lešnike samleti, sjediniti i preliti otopljenih puterom. Dobro sjediniti smesu, a zatim presuti u kalup (30 cm) obložen najlon folijom i dobro utisnuti. Prekriti i ostaviti u frižideru petnaestak minuta.
2. Očišćene jagode ispasirati štapnim mikserom ili ih samleti u sokovniku. Želatin preliti vodom pa ostaviti da nabubri. Zatim, razgrejati na umerenoj temperaturi (ne sme da provri).


3. Dobro ohlađenu slatku pavlaku podeliti na dva dela. U jedan deo dodati jagode i sjediniti, a zatim dodati polovinu želatina i sve dobro promešati. U preostalu pavlaku dodati drugu polovinu želatina i umutiti.
4. Na ohlađenu podlogu naneti umućenu slatku pavlaku i ravnomerno rasporediti. Tortu kratko vratiti u frižider, pa naneti drugu polovinu fila i ravnomerno rasporediti.
5. Tortu vratiti u frižider i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne (najbolje preko noći).

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva