Ona je obično dio svake svečane večere...
SASTOJCI
3 kom krompira
3 kom mrkve
3 kom kuvana jaja


300 gr graška
6-7 kom krastavčića
300 gr šunke ili
1 kom pileći file
so
I još
300 gr majoneza
200 gr pavalake

PRIPREMA
1. Povrće skuhati posebno u slanoj vodi.
Ja nekad stavim šunku a nekad skuvam pileći file,može i oboje ali bi bilo prejako pošto se svakako ova salata uglavnom priprema i služi u svečanim prilikama,znači uz još dosta kalorične hrane.Ovaj put ja sam radila sa šunkom.


2. Povrće ohladiti i sitno isjeckati.Ja sjeckam ,ali ne pretjerano sitno.Neko voli i rendano povrće. ,
3. U majonez  dodati pavlake po svom ukusu, lagano umutiti. Povrće dobro obogatite majonezom,e,tu nemojte štedjeti.Kad je kupujete uvijek je to pozamašna investicija i onda vam ruska salata dodje nevjerovatno skupa. Zato ja kad radim rusku salatu, radim i majonez,i ne štedim na njemu.
Posluživanje
Rusku salatu služite kao predjelo u posudicama aranžiranim povrćem koje je sastavni dio salate ili punite prhke mignonnine korpice ili pak punite peciva od princes krofni...
Izvor;  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva