Tako kremasta i bogata filom, korice meke i sočne sa orasima prošarane ukusom ruma….
SASTOJCI:
Korice:
6 belanaca
10 kašika šećera
200 gr mešano oraha, sitno seckanih i mlevenih, još bolje ako možete izblendirati
4 kašike hlebih mrvica ( prezle )
1 prašak za pecivo ( 10 gr )
200 ml mleka
1 kašičica ekstrakta ruma
Krem:
6 žumanaca
10 kašika šećera
200 gr crne čokolade ( najmanje 200, za jači ukus stavite do 300, ali nemojte više )
400 ml slatke pavlake
Odgore je šlag krem od čokolade umućen sa mlekom i preostalih 100 ml slatke pavlake što mi je preostalo do pakovanja od 500 ml.
PRIPREMA:
Ulupati belanca sa šećerom u jaku i čvrstu penu, kada okrenete činiju ništa se ne pomera.
Zatim dodati orahe, hlebne mrvice i prešak za pecivo pa lopaticom sjediniti.
Istresti u obložen papirom za pečenje pleh i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni pa smanjiti na 180-
Peći izmedju 20 i 30 minuta zavisno od rerne. Treba blago da porumeni.
Pečen biskvit ostaviti da se hladi.
Dok se kora peče pravimo fil.
Ulupati u manjoj šerpi koja može da stane na veću šerpu žumanca sa šećerom da “pobele”. Mutiti 2 minute mikserom.
Staviti šerpu sa žumancima na veću šerpu u kojoj je otprilike 2 cm vode, pa sve staviti na vatru.
Kuvati od momenta kda voda u donjoj šerpi proključa 10 minuta uz mešanje pa dodati čokoladu i ostaviti da se kuva dok čokolada se ne otopi.
Sklonit sa vatre da se ohladi.
Mlak krem staviti u frižider još sat vremena.
Posle sat vremena umutiti slatku pavlaku pa 4 kašike dodati u krem sa čokoladom i umutiti mikserom. Opet dodati još 4 kašike slatke pavlake i oept umutiti mikserom.
Sada uz pomoć lopatice sav krem od čokolade istresti u preostalu slatku pavlaku i dobro umutiti.
Ohladjenu koru preseći vodoravno na pola, da se dobiju dve tanke korice. Mleku dodati rum.
Na tacnu staviti obruč od kalupa pa prvu koricu i preliti je sa pola mleka.
Kada mleko upije istresti ceo čokoladni fil i poravnati ga.
Preko staviti drugu koricu koju takodje poprskamo mlekom i rumom koji su nam preostali.
Ja sam preko umutila 100 gr šlag krema sa mlekom ( nisam merila ) i na kraju ulila preostalu slatku pavlaku od 500 ml što mi je preostalo i sve zajedno izmiksirala pa sa time premazala odgore tortu.
Staviti u frižider nekoliko sati da odstoji pa skinuti obruč i poslužiti.
Prijatno.
Sastojci za kalup 26 cm:
8 belanaca
12 kašika šećera
250 gr oraha
5 kašika mrvica
1 prašak za pecivo
Krem:
8 žumanaca
12 kašika šećera
najmanje 250 gr čokolade
500 ml slatke pavlake

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva