Jedna od najlepših čokoladnih torti u kombinaciji voća. Ovaj put sam pravila s malinama ali i s jagodama i višnjama je podjednako ukusna. Isprobajte recept i uživajte u fantaziji ukusa.
Pre nego krenete da mutite koru uključite rernu na 180 stepeni, kalup prečnika 26 cm (može i veći ili četvrtasti)obložite pek papirom ili pouljite i pospite brašnom.
Pre nego krenete da mutite koru uključite rernu na 180 stepeni, kalup prečnika 26 cm (može i veći ili četvrtasti)obložite pek papirom ili pouljite i pospite brašnom.
Kora:
– 4 jaja
– 200 gr. šećera
– 120 ml. mleka
– 50 gr. margarina
– 100 gr. čokolade
– 200 gr. brašna
– 50 gr. kakao praha
– 1 kesica praška za pecivo
– 200 gr. malina
Rastopite na pari margarin i čokoladu pa ostavite da se prohladi.
Umutite belanca sa šećerom da budu penasta, dodajte žumanca pa nastavite kratko mutiti.
Dodajte mleko, rastopljenu čokoladu i margarin. Brašno, kakao, prašak za pecivo izmešajte pa varjačom promešajte.
Sipajte u kalup pospite malinama i pecite oko 40 minuta, bitno je da sredina bude dobro pečena.
Beli fil:
– 200 ml. slatke pavlake
– 1 puna kašika gustina (može i brašno)
– 100 ml. vode
– 100 ml. vode
– naribana korica limuna
Slatku pavlaku prokuvajte pa u nju zakuvajte gustin izmešan sa vodom. Kuvajte svega jedan minut ili dok se ne zgusne pa naribajte limunovu koricu.
Žuti fil:
– 400 ml. mleka
– 1 puding od vanile
– 200 gr. šećera
– 1 jaje
– 200 gr. margarina
– 50 gr. čokolade
– 50 gr. čokolade
Prokuvajte 300 ml. mleka sa šećerom. Umutite 100 ml. mleka sa pudingom i jajetom pa zakuvajte u mleko.
Ostavite da se ohladi pa mikserom umešajte 200 gr. margarina sobne temperature i narendanu čokoladu.
Ostavite da se dobro stegne, najbolje do sutradan pa uživati u njoj. Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar