Jedna od najlepših čokoladnih torti u kombinaciji voća. Ovaj put sam pravila s malinama ali i s jagodama i višnjama je podjednako ukusna. Isprobajte recept i uživajte u fantaziji ukusa.
Pre nego krenete da mutite koru uključite rernu na 180 stepeni, kalup prečnika 26 cm (može i veći ili četvrtasti)obložite pek papirom ili pouljite i pospite brašnom.
Kora:
– 4 jaja
– 200 gr. šećera
– 120 ml. mleka
– 50 gr. margarina
– 100 gr. čokolade
– 200 gr. brašna
– 50 gr. kakao praha
– 1 kesica praška za pecivo
– 200 gr. malina
Rastopite na pari margarin i čokoladu pa ostavite da se prohladi.
Umutite belanca sa šećerom da budu penasta, dodajte žumanca pa nastavite kratko mutiti.
Dodajte mleko, rastopljenu čokoladu i margarin. Brašno, kakao, prašak za pecivo izmešajte pa varjačom promešajte.
Sipajte u kalup pospite malinama i pecite oko 40 minuta, bitno je da sredina bude dobro pečena.
Beli fil:
– 200 ml. slatke pavlake
– 1 puna kašika gustina (može i brašno)
– 100 ml. vode
– naribana korica limuna
Slatku pavlaku prokuvajte pa u nju zakuvajte gustin izmešan sa vodom. Kuvajte svega jedan minut ili dok se ne zgusne pa naribajte limunovu koricu.
Žuti fil:
– 400 ml. mleka
– 1 puding od vanile
– 200 gr. šećera
– 1 jaje
– 200 gr. margarina
– 50 gr. čokolade
Prokuvajte 300 ml. mleka sa šećerom. Umutite 100 ml. mleka sa pudingom i jajetom pa zakuvajte u mleko.
Ostavite da se ohladi pa mikserom umešajte 200 gr. margarina sobne temperature i narendanu čokoladu.
Ostavite da se dobro stegne, najbolje do sutradan pa uživati u njoj. Prijatno.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva