Ovakva vrsta palačinki postaje sve popularnija i na našim prostorima. Američke palačinke razlikuju se od naših ponajprije po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. Na takav način ostaju sočne, spužvaste i tope
Sastojci:
1,5 šolja brašna
3,5 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
1 kašika šećera
1 ¼ šolje mlijeka
1 jaje
3 kašike otopljenog putera
Pripreme:
Prosijte brašno, prašak za pecivo, šećer i so.
U sredini brašna napravite rupu pa uspite mlijeko, jaje i otopljeni puter.
Mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
Ugrijte blago nauljenu tavu i sipajte smjesu.
Pecite s obje strane dok ne porumeni i servirajte.
U sredini brašna napravite rupu pa uspite mlijeko, jaje i otopljeni puter.
Mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
Ugrijte blago nauljenu tavu i sipajte smjesu.
Pecite s obje strane dok ne porumeni i servirajte.
0 komentari:
Objavi komentar