Ovakva vrsta palačinki postaje sve popularnija i na našim prostorima. Američke palačinke razlikuju se od naših ponajprije po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. Na takav način ostaju sočne, spužvaste i tope
Sastojci:
1,5 šolja brašna
3,5 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
1 kašika šećera
1 ¼ šolje mlijeka
1 jaje
3 kašike otopljenog putera
Pripreme:
Prosijte brašno, prašak za pecivo, šećer i so.
U sredini brašna napravite rupu pa uspite mlijeko, jaje i otopljeni puter.
Mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
Ugrijte blago nauljenu tavu i sipajte smjesu.
Pecite s obje strane dok ne porumeni i servirajte.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva