Uvijek se pitam kako
da napravim šnicle, a da ne budu suhe, obične, bez umaka…neprivlačne… Ovaj recept je iz jedne njemačke kuharice bio prepisan u bilježnicu pod imenom rahm šnicli (vrhnje šnicli) i ovo je prvi put da ga radim… Oduševio me i izgledom i okusom, ali i jednostavnošću pripreme…
Sastojci
4-6 većih svinj. odrezaka (ili nekog drugog mesa)
4 velike kašike supe ili vode
4 velike kašike slatkoga vrhnja za kuhanje
2 kisela krastavca
2 velike kašike senfa
malo soli, bibera i vegete
2 velike kašike ulja
sjeckani peršun
Priprema
Svinjske odreske malo potući s batom, začiniti sa soli, biberom i vegetom, pa ih popržiti na 2 kašike ulja. Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.
Masnoću od prženja mesa tada zaliti sa supom ili vodom.
Dodati vrhnje pa promiješati. Kisele krastavce narezati na sitne kockice, pa ih umiješati u vrhnje i promiješati.
Tada dodati senf, sjeckani peršun, pa prokuhati. Začiniti po želji.
U umak vrati izpečene šnicle, promiješati i odmah poslužiti.
Posluživanje
Poslužiti uz prilog po želji. Neko izdinstano povrće, tjesteninu, pire, rižu ili salatu.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar