Uvijek se pitam kako da napravim  šnicle, a da ne budu suhe, obične, bez umaka…neprivlačne… Ovaj recept je iz jedne njemačke kuharice bio prepisan u bilježnicu pod imenom rahm šnicli (vrhnje šnicli) i ovo je prvi put da ga radim… Oduševio me i izgledom i okusom, ali i jednostavnošću pripreme…

Sastojci
 4-6 većih svinj. odrezaka (ili nekog drugog mesa)
 4 velike kašike supe ili vode


4 velike kašike slatkoga vrhnja za kuhanje
 2 kisela krastavca
 2 velike kašike senfa
 malo soli, bibera i vegete
 2 velike kašike ulja
 sjeckani peršun
Priprema
Svinjske odreske malo potući s batom, začiniti sa soli, biberom i vegetom, pa ih popržiti na 2 kašike ulja. Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.
Masnoću od prženja mesa tada zaliti sa supom ili vodom.


Dodati vrhnje pa promiješati. Kisele krastavce narezati na sitne kockice, pa ih umiješati u vrhnje i promiješati.
Tada dodati senf, sjeckani peršun, pa prokuhati. Začiniti po želji.
U umak vrati izpečene šnicle, promiješati i odmah poslužiti.
Posluživanje
Poslužiti uz prilog po želji. Neko izdinstano povrće, tjesteninu, pire, rižu ili salatu.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva