SASTOJCI
20 dag brašna
2 m.ž praška za pecivo
15 dag šećera
prstohvat soli
1 žutanjak
5 dag maslaca ili margarinaa
4 jaja
1 vanilin šećer
5 dag škrobnoga brašna(gustina)
750 ml slatkoga vrhnja za šlag
25 dag borovnica
1 pakiranje giotto kuglica(4*10 )
2-3 v.ž marmelade ili džema po želji
2 kremfixa
PRIPREMA
Zamijesite tijesto od 15 dag brašna,1 male žličice praška za pecivo,prstohvata soli,5 dag šećera,žutanjka i 5 dag maslaca.Pokriveno stavite na hladno oko 1/2 sata.Tijesto razvaljajte i izbodite vilicom,stavite peći u okrugli kalup za torte promjera 26 cm.Pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.Ohladite.
Za biskvit razdvojite jaja pa izmiksajte čvrsti snijeg od bjeljanjaka.Dodajte preostalih 10 dag šećera i vanilin šećer,pa žumanjke.I na kraju po 5 dag brašna i gustina te malu žličicu praška za pecivo.Pecite u istome kalupu kao i mlinac(26 cm) na 175 stupnjeva oko 20 minuta.Ohladite pa prerežite.
Izmiksajte šlag s kremfixima..Pa u 1/3 dodajte 18 smrvljenih kuglica giotto kuglica i borovnice.
Koru stavite na dno i stavite obruč od kalupa.Koru premažite s otopljenom marmeladom po želji(breskve,borovnice…).Poklopite s 1 dijelom biskvita i lagano pritisnite rukama.Gore stavite kremu od šlaga ,borovnica i giotto kuglica.Prekrijte 2 dijelom biskvita i premažite s drugom trećinom šlaga.
Ja sam jednu trećinu šlaga ostavila za drugi dan i njime premazala tortu sat prije posluživanja kad sam maknula obruč.Ukrasite s preostalim giotto kuglicama i borovnicama.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva