Sastojci
1 lisnato tijesto
40 dkg malina (svježih ili zamrznutih)
šećer po ukusu
1 vrećica vanilin šećera
200 gr bijele čokolade
1 vrećica želatine
0,5 l slatkog vrhnja
1 vrećica šlagfiksa
Priprema
Tijestom obložite odgovarajući kalup, rub oblikovati prstima otprilike do 2 cm visine (ja kupujem gotovo, ali ne zamrznuto lisnato tijesto). Ispecite tijesto (200 stupnjeva C, 10-ak minuta) i ostavite ga da se ohladi.
Štapnim mikserom izmiksajte maline, dodajte vanilin šećer, šećera po ukusu (ja sam dodala svega 2 žlice), te po uputama dodajte želatinu. Kad se smjesa malo ohladi premažite njome lisnato tijesto te sve skupa potpuno ohladite.
Na kraju izradite slatko vrhnje sa šlagfiksom, dodajte u to otopljenu bijelu čokoladu i premažite po ohlađenom kolaču. Dok se vrhnje bude
hladilo čokolada će “pasti” na niže slojeve. Fantastično! :)
Posluživanje
Za one s malo osjetljivijim nepcem (kao npr. moj dragi) maline možete procijediti kroz sito da ne bude komadića i tek potom napraviti žele… meni je ipak draže ovako, s komadićima.
0 komentari:
Objavi komentar