Splitska je torta uistinu bogata tipičnim plodovima dalmatinskoga podneblja – orasima, smokvama, grožđicama…
Sastojci
Za tijesto:
150 g oraha
150 g smokava
150 g grožđica
3-4 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
9 bjelanjaka
9 žlica kristal šećera
Za kremu:
5 žumanjaka
5 žlica šećera u prahu
150 g maslaca
1 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Orahe, smokve i grožđice nasjeckajte i pomiješajte s brašnom. Dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka u koji ste pretkraj utukli šećer. Lagano izmiješajte i dobivenu smjesu stavite u namašćen pleh (veličine 35×40 cm).
2.
Pecite na 180°C oko 25 minuta. Ohlađeno pečeno tijesto razrežite po duljini na tri jednako široka lista.
3.
Za kremu, žumanjke i šećer miješajući kuhajte na pari dok se krema ne zgusne. Ohlađenoj kremi dodajte pjenasto izmiješan maslac i ponovno dobro izmiješajte.
4.
Prvi i drugi list tijesta premažite pripremljenom kremom, složite jedan na drugi pa prekrijte trećim listom.
Posluživanje
Tako pripremljenu tortu dobro rashladite i ukrasite čokoladnim ukrasima.
Savjet
Prije premazivanja kremom, listove biskvita možete poškropiti otopinom maraskina ili ruma.
http://www.coolinarika.com/
POSLASTICE

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva