Sastojci 
10 dag maslaca
400 ml mlijeka
1 kocka Kvasca (svježeg)
20 dag šećera +1 v.ž
50 dag Glatkog brašna Podravka/manje više po potrebi


google_ad_client = "ca-pub-1092318621010663"; google_ad_slot = "5159577518"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; serif; font-size: 13px;">sol
8 jaja
1 kg višanja
75 dag kiseloga vrhnja
1 Vanilin šećer Dolcela
1 Puding vanilija Dolcela

Priprema
Otopiti maslac pa dodati 200 ml toplog mlijeka.Odvojiti 100 ml mješavine mlijeka i maslaca pa dodati kocku kvasca i 1 veliku žlicu šećera.Kad se digne dodati sol,brašno i zamijesiti.Nek odstoji 15 minuta.Onda dodati preostalo mlijeko i 1 jaje.Zamijesiti i nek odstoji pola sata.
Veći duboki pleh obložiti papirom za pečenje(oko 32*39 cm).Višnje očistiti i nek se ocijede dok se tijesto diže.Tijesto razvaljati ,staviti u pleh pa nek se još diže 15-tak minuta,dok vi ne pripremite nadjev.


Za preljev izmiksajte preostalih 10 dag šećera,vanilin šećer,7 jaja,kiselo vrhnje,puding i 200 ml mlijeka.Na tijesto rasporedite višnje i zalijte kiselim vrhnjem.
Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva pa peći kolač oko 30-35 minuta.
Kad se dobro ohladi,narezati ga na kocke i poslužiti.Bude ga puno pa dio možete i zamrznuti.
Posluživanje

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva