10 dag maslaca
400 ml mlijeka
1 kocka Kvasca (svježeg)
20 dag šećera +1 v.ž
50 dag Glatkog brašna Podravka/manje više po potrebi
google_ad_client = "ca-pub-1092318621010663"; google_ad_slot = "5159577518"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; serif; font-size: 13px;">sol
8 jaja
1 kg višanja
75 dag kiseloga vrhnja
1 Vanilin šećer Dolcela
1 Puding vanilija Dolcela
Priprema
Otopiti maslac pa dodati 200 ml toplog mlijeka.Odvojiti 100 ml mješavine mlijeka i maslaca pa dodati kocku kvasca i 1 veliku žlicu šećera.Kad se digne dodati sol,brašno i zamijesiti.Nek odstoji 15 minuta.Onda dodati preostalo mlijeko i 1 jaje.Zamijesiti i nek odstoji pola sata.
Veći duboki pleh obložiti papirom za pečenje(oko 32*39 cm).Višnje očistiti i nek se ocijede dok se tijesto diže.Tijesto razvaljati ,staviti u pleh pa nek se još diže 15-tak minuta,dok vi ne pripremite nadjev.
Za preljev izmiksajte preostalih 10 dag šećera,vanilin šećer,7 jaja,kiselo vrhnje,puding i 200 ml mlijeka.Na tijesto rasporedite višnje i zalijte kiselim vrhnjem.
Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva pa peći kolač oko 30-35 minuta.
Kad se dobro ohladi,narezati ga na kocke i poslužiti.Bude ga puno pa dio možete i zamrznuti.
Posluživanje
0 komentari:
Objavi komentar