Sastojci
Testo
1/2 l vode
250 g margarina
280 g brašna
10 manjih jaja
250 g margarina
280 g brašna
10 manjih jaja
Krema
1 l mleka
300 g šećera
5 kašika brašna
5 kašika gustina
3 vanilin šećera
250 g margarina
300 g šećera
5 kašika brašna
5 kašika gustina
3 vanilin šećera
250 g margarina
I još
300 g višanja
malo šećera u prahu za posipanje
malo šećera u prahu za posipanje
Način pripreme
Za testo zakuvati vodu sa margarinom da se otopi. Dodati brašno, promešati par minuta i ostaviti da se ohladi. Dodavati jedno po jedno jaje i mešati.
Smesa treba biti gusta kao za kuglof. Četvrtasti pleh obložiti pek papirom i izliti polovinu testa. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Isto uraditi i s drugom korom.
Dok se kore hlade, spremiti kremu. Višnje očistiti, ocediti i posuti šećerom.
Za kremu zakuvati polovinu mleka sa šećerom, a ostatak pomešati sa brašnom i gustinom. Kuvati dok se ne zgusne.
Ohlađeni krem spojiti sa izrađenim margarinom.
Vratiti prvu koru u pleh, naneti pola krema, rasporediti višnje, pa premazati drugu polovinu krema.
Postaviti drugu koru odozgo.
Prohladiti i posuti bogato šećerom u prahu.
Ohladiti bar dva sata iseći na kocke i poslužiti.
izvor tortekolaci.com
0 komentari:
Objavi komentar