Sastojci
Testo
1/2 l vode
250 g margarina
280 g brašna
10 manjih jaja
Krema
1 l mleka
300 g šećera
5 kašika brašna
5 kašika gustina
3 vanilin šećera
250 g margarina
I još
300 g višanja
malo šećera u prahu za posipanje
Način pripreme
Za testo zakuvati vodu sa margarinom da se otopi. Dodati brašno, promešati par minuta i ostaviti da se ohladi. Dodavati jedno po jedno jaje i mešati.
Smesa treba biti gusta kao za kuglof. Četvrtasti pleh obložiti pek papirom i izliti polovinu testa. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Isto uraditi i s drugom korom.
Dok se kore hlade, spremiti kremu. Višnje očistiti, ocediti i posuti šećerom.
Za kremu zakuvati polovinu mleka sa šećerom, a ostatak pomešati sa brašnom i gustinom. Kuvati dok se ne zgusne.
Ohlađeni krem spojiti sa izrađenim margarinom.
Vratiti prvu koru u pleh, naneti pola krema, rasporediti višnje, pa premazati drugu polovinu krema.
Postaviti drugu koru odozgo.
Prohladiti i posuti bogato šećerom u prahu.
Ohladiti bar dva sata iseći na kocke i poslužiti.
izvor tortekolaci.com

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva