Sastojci:
biskvit;
6 jaja
15 dag šećera
18 dag glatkog brašna
7,5 dag čokolade za kuhanje
1,5 dag margarina
nadjev;
1 staklenka višanja iz kompota
5 dcl soka od višanja iz kompota
 
1 pakiranja praška za puding od vanilije
4 oguljene banane

krema;
25dag jogurta
25 dag kiseloga vrhnja
1 bourbon vanilin šećer
15 dag šećera u prahu
6 listića bijele želatine
100 ml likera od slatkoga vrhnja(kokosa,...)
250 ml slatkoga vrhnja za šlag
1 banana
Priprema:

Ovo je recept za veliku tepsiju od električne pećnice-to je mjera od 1,5 smjese...Za kalup torte 26 cm ili manju tepsiju smanjite mjere...Pjenasto istucite jaja sa šećerom.Dodajte brašno i na kraju čokoladu koju ste rstopili s margarinom. Smjesu ulijte u tepsiju obloženu pek-papirom i zagladite.Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.Kad se ohladi ga prepolovite po dužini. Za nadjev ocijedite kompot i sok sačuvajte.U sok dodajte vode potrebne da bi dobili 5 dcl tekućine.
 
Pripremite puding prema uputama na omotu i u još vrući umiješajte višnje. Vrući puding prelijte preko biskvita pa hladite oko 1 sat.Na ohlađenu kremu od višanja rasporedi banane prerezane napola. Za kremu u posudi pomiješajte jogurt,kiselo vrhnje,šećer u prahu i bourbon vanilin šećer.Prema uputama pripremite želatinu.Zagrijte  s 2 žlice likera te pomiješajte s preostalim likerom i dodajte u smjesu od jogurta.Od slatkoga vrhnja istucite šlag pa dodajte u kremu.  Polovicu kreme rasporedite po nadjevu i bananama,pa na to položite gornji dio tijesta.Banane narežite na sitno i pomiješajte s preostalim nadjevom. Zagladite i ohladite,režite kocke i poslužite.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva