edini kriterij koji ljudi imaju kada su u pitanju miješane salate su ukusni sastojci, ali bez obzira na ukus postoje i druge stvari koje se moraju uzeti u obzir.

Kombiniranje krastavaca i paradajza nije nimalo poželjno jer imaju različito vrijeme probave. Kombinirajući takve sastojke može doći do fermentacije hrane u želucu i tako se može otrovati cijelo tijelo.



Time sebi usporavate probavu te nećete moći uživati u jelu kako treba, a osim toga procesom fermentacije mogući su plinovi, oticanje i bolovi u želucu a također i crijevni problemi.

Ovdje ćemo vam navesti i još nekoliko drugih kombinacija hrane koje ne biste trebali uopšte da miješate:

Voće nakon obroka
 Voće nakon obroka

Voću je potrebno dosta vremena da se probavi u organizmu pa se ne bi smjelo dugo zadržavati u želucu. Ako jedete voće odmah nakon obroka to može dovesti do refluksa kiseline i drugih probavnih problema.

Tjestenina i sir

Veoma popularno jelo ali bi ga trebali izbjegavati u svakom slučaju. Tjestenina je bogata škrobom koji ima drugačije vrijeme digestije od proteina u siru, pa će kašnjenje dovesti do fermentacije i probavnih problema. Ovo isto vrijedi i za tjesteninu i meso.
Povrće i sir

Ovo je je još jedna kombinacija koju treba izbjegavati, jer može samo dovesti do nadutosti.
Dinja i lubenica

Nikada ne biste trebali da ih jedete zajedno jer su ovi plodovi namjenjeni da se jedu sami, a ne u kombinaciji sa bilo kojim drugim voćem.
Mlijeko i banane
 
Mnogi ljudi vole kombinaciju ovih sastojaka ali ona znatno usporava vašu probavu!

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva