Ovo su simptomi koji ukazuju da vam fale određene komponente kao što su vitamini, minerali i zato ih nemojte ignorisati. Ovi simptomi vam mogu ukazati na mnoge probleme.

– Krvarenje desni je obično znak nedostatka vitamina C iazo jedite voće i povrrće kako biste nadomjestili taj nedostatak.

 

– Suha koža je znak nedostatka vitamina E i zato jedite ribu, biljna ulja i orašaste plodove.

– Suhi laktovi su čest pokazatelj nedostatka vitamina A i C i zato jedite voće i povrće(posebno mrkvu, limun, narandže).

– Krhka kosa i nokti su simptomi nedostatka vitamina D. Potrebno je da konzumirate više kalcija, koristite mliječne proizvode, mahunarke, cjelovite žitarice, krompir.
– Nesanica, razdražljivost i grčevi u nogama su simptomi nedostatka kalcija i magnezija. Kako biste povećali nivo magnezija, jedite suncokret, lan i bademe.

– Pretjerana želja za kiselom hranom ukazuje da naš organizam treba poboljšanje rada jetre i mokraćne bešike. Zato jedite više limuna i brusnice.

– Želja za sirovom hranom ukazuje na gastritis i probleme sa jetrom.

– Želja za slatkišima često ukazuje na nervnu iscrpljenost, zbog trošenja više glukoze.

– Želja za slanom hranom često ukazuje na infekcije i upale u tijelu, posebno urogenitalnog trakta.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi. Za više postova o zdravlju slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva