Pavlova je poznata širom svijeta, lako ju je pripremiti i vrlo ukusan je desert. Meringue biskvit sam po sebi već je dostatan samostalan desert, a uz dodatak voća postaje pravi spektakl!
SASTOJCI:
- Za 1 koru:
- 4 bjelanjaka
- 140 g šećera
- 90 šećera u prahu
- 1 žličica Gussnela Dolcela
- 1 žlica jabučnog octa
- 250 g svježeg šumskog voća (kupine, maline, borovnice, jagode)
- 200 ml Šlaga 5+ Dolcela
- 150 g čvrstog jogurta
- 1 žličica ekstrakta vanilije
PRIPREMA:
- Pećnicu zagrijte na 140 °C. Na pleh za pečenje stavite masni papir za pečenje. Na papir stavite naopačke okrenuti tanjur i okružite olovkom tako da dobijete kružnicu unutar koje ćete nanijeti smjesu od bjelanjaka. Područje kružnice lagano premažite maslacem.
- U staklenoj posudi mikserom istucite bjelanjke s običnim šećerom, zatim postepeno dodajte šećer u prahu, Gussnel i ocat te miksajte još par minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Zagladite ju tako da ostavite dojam valova.
- Smjesu stavite peći u pećnicu na 60 minuta. Nakon 60 minuta pečenja otvorite pećnicu i ostavite smjesu još desetak minuta da miruje u pećnici nakon čega ju izvadite i pustite da se ohladi. Postupak ponoviti dva puta da se dobiju tri kore.
- Istucite pjenjačom šlag 5+ , dodajte čvrsti jogurt i ekstrakt vanilije. Tako dobivenu smjesu nanesite na tortu i na nju posložite šumsko voće.
Posluživanje
Pavlovu poslužite na veliki ravni tanjur ili podlogu za rezanje torti i kolača.
Savjet
Svježe šumsko voće je stvar izbora. Ako volite jagode, koristite samo njih.
Mala tajna
Tostirani bademi listića Dolcela dodajte po izboru i efektno završite Pavlovu na način da ih pospete po vrhu.
NAPOMENA
Pavlova može biti i uzbudljivija i šarenija ako koristite zamrznuto šumsko voće pa napravite umak i tako dobijete efekt prelijevanja preko torte.
0 komentari:
Objavi komentar