U posljednje vrijeme ste primijetili kako se često znojite, a pojava neugodnih mrlja ispod pazuha na odjeći je postala učestala pojava? Što to može značiti? Stručnjaci su složni kako može značiti puno toga, pa iz tog razloga slijedi nekoliko korisnih informacija koje se mogu koristiti kao smjernice.

Postoji više razloga zašto se osoba u posljednje vrijeme prekomjerno znoji, a sve ovisi o tome je li bolesna, prolazi li kroz kakvo stresno razdoblje. Sve su to faktori koje ne treba ignorirati jer svi mogu utjecati na tijelo čovjeka.



 Žene će prvo pomisliti na menopauzu ili trudnoću. To ovisi u kojoj su dobi iako se više ne može isključiti sve raniji ulazak u menopauzu. Ukoliko se radi o trudnoći, učestalo znojenje je normalna pojava i dio je cjelokupnog procesa kroz koje prolazi tijelo žene kada je u drugom stanju.

Trudnice se mogu znojiti i u situacijama kada vani nije vruće, njihovo stanje nije povezano s vanjskim faktorima, nego onim što se događa u samom tijelu, a glavnu ulogu vode hormoni. Ista priča je i kod žena koje prolaze kroz menopauzu, a koje su periode znojenja opisivale kao valove vrućine koji su dolazili bez nekog pravila ili redoslijeda.

Strah je neugodan i sam osjećaj bojati se nečega izaziva određenu traumu kod osobe koja ju proživljava. Pored toga što ste u grču i cijelo tijelo vam je napeto, ono što se događa kada strah preuzme čovjeka je pojačano znojenje.

Koliko ste puta bili pod stresom? Nažalost stres je postao sastavni dio života skoro svakog čovjeka i prema posljednjim istraživanjima jedan je od glavnih uzročnika bolesti kojima je teško naći lijek.

Ponekad čovjek nije ni svjestan da je pod stresom, a jedino što ga može alarmirati je prekomjerno znojenje. Svaki napor kroz koje naše tijelo prolazi ima posljedice na organizam.

Volite jesti slatko? Teško da će vam u tom slučaju pati šećer u krvi ako se potrudite da si barem jednom u danu priuštite malo slatkog. Pokazalo se da pad šećera može biti jedan od simptoma ako dođe do znojenja. Ukoliko se to dogodi potrebno je pojesti pločicu čokolade ili nešto drugo.

Važno je slušati svoje tijelo i na svaku promjenu reagirati tako što ćete ih kratko vrijeme pratiti, a ako ima razloga otići liječniku koji će znati što treba učiniti i uputiti vas na potrebne pretrage. Znojenje u normalnim količinama nije loše, ono naprotiv pomaže da se čovjek riješi otrova iz kože.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva