Sastojci 
1 cijelo pile (moje je bilo oko 1,2 kg)
2 žlice majoneze


sol, vegeta
aromatično suho bilje

Priprema
1.
 Pile operite i posušite kuhinjskim papirom.
2.
Posolite ga i povegetite izvana i iznutra. Unutrašnjost pospite obilno aromatičnim biljem (ja sam imala mješavinu provansalskog bilja).
3.
Izvana cijelo pile omažite majonezom u vrlo tankom sloju.
4.
Uzmite dva veća komada aluminijske folije i stavite ih jedan preko drugog, u križ. Stavite pile na foliju, tako da je prse okrenuto prema dolje.
5.


Zamotajte ali neka folija ne bude stisnuta uz pile, već da ima zraka unutra, i dobro stisnite rubove folije. Zatvorite i drugi komad folije i premjestite pile u posudu za pečenje.
6.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 1 sat. Izvadite pile, pažljivo otvorite foliju (pazite na paru), istresite masnoću i sokove ali ih nemojte baciti (procijedite i ostavite za kasnije).
7.
Pile okrenite, tako da je sad prse gore, opet zamotajte, ali samo jedan sloj folije (drugi neka ostane ispod, ali odmotan), i vratite u pećnicu još pola sata.
8.
Ispečeno pile, neodmotano, stavite uspravno (kao da sjedi) i ostavite tako 15-20 minuta.
 9.
Nakon toga odmotajte, izrežite i poslužite, prelijte sokom od pečenja koji ste malo zagrijali.
Po želji odmotano pile vratite opet pećnicu i uključite gril funkciju (15-ak minuta)

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva