Za vrijeme toplijih dana, dolaze nam i ne tako dragi gosti komarci, koji nas ponekad mogu u potpunosti izluditi svojim ubodima. Zbog uboda komaraca, mnogi izbjegavaju izlaske van u večernje sate, a posebice na mjesta gdje se u blizini nalazi voda.

Ubodi komaraca se najčešće ne oshete, a najgore je to što koliko god se mazali razno raznim sredstvima protiv komaraca, oni uvijek nađu neki djelić kože koji će upiknuti. Kaad komarac upikne, za sobom ostavlja posljedice na koži kao što je oticanje, modrica, svrbež, osip ili infekcija.



Kada dođe do uboda komarca, možete si pomoći raznim prirodnim receptima, koji se sastoje od češnjaka, luka, aloe vere, limuna, sode bikarbone, soli, paste za zube i leda.

Smiriti svrbež i umanjiti oteklinu nastalu od uboda komarca možete tako da usitnite češnjak ili luk, pa ih stavite na mjesto uboda. Nakon nekoliko minuta isperite hladnom vodom.

 Poznati prirodni antiseptik je aloe vera, koja pomaže u bržem ozdravljenju, smanjujući svrbež, bol i oteklinu, a iskoristiti njena ljekovita svojstva možete tako da gel aloe vere stavite u hladnjak na 15-ak minuta, pa ga nanesite na mjesto uboda.

Vrlo koristan u liječenju uboda od komaraca je i limun, koji upotrijebite tako da ga prerežete na dva dijela, pa jednom polovicom istrljate mjesto uboda. Isto tako možete na mjestu uboda trljati i koricu limuna. A kako bi smanjili mogućnost razvoja infekcije, mjesto uboda namažite limunovim sokom u koji dodajte bosiljak.

Soda bikarbona će zasigurno u potpunosti ukloniti svrbež na mjestu uboda, jer neutralizira pH kože. Upotrijebite ju tako da 2 čajne žličice pomiješate u čaši vode i mješate dok ne dobijete pastu. Dobivenu pastu nanesite na krpicu i stavite na mjesto uboda da stoji 20-ak minuta.

Savršen lijek za ubod od komaraca je i sol koja ima protuupalna i antiseptička svojstva. Ukoliko ste na moru, ubode komaraca izliječiti će i kupanje u moru, a ako niste napravite prirodnu pastu od soli, tako da malo soli pomiješate sa nekoliko kapi vode. Dobivenu pastu nanesite na mjesto uboda.

Svrbež koji uzrokuje ubod komarca, može umanjiti i pasta za zube, koju nanesite na zahvaćeno područje. Najbolja pasta za zube će biti ona koja u sebi sadrži pepermint.

Led će spriječiti daljnje oticanje uboda i smanjiti upalu nastalu od ugriza komarca, a koristite ga tako da ga zamotate u ručnik i stavite na ubod neka stoji 20-ak minuta, ili ubod stavite pod mlaz ledene vode., kako bi umanjili svrbež i oteklinu

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva