Sastojci
250 gr mlevenog mesa
1 manja glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
aleva paprika
vegeta
biber


2 kom jaja
4 kašike prezle
3 kom obarenih jaja
1 kom jaje
1 kašika kisele pavlake
 
Priprema
1.
Sitno iseckajte beli i crni luk. Tome dodajte meso i jaja pa sve dobro izmešajte. Na kraju dodajte začine i prezlu.
Ja sve ovo radim u secku, tako se dobije vrlo homogena masa.
2.
Ukoliko vam je masa retka dodajte još malo prezle.
3.


Obarite i oljuštite jaja. Masu od mesa razoklagijajte na pek papriru.
Posebno umutite 1 jaje (najmanje koje imate :)),  i pavlaku. Razoklagijano meso premažite sa pola ovog nadeva.
4.
Na sredinu razoklagijanog mesa stavite obarena jaja. Prebacite meso sa jedne i druge strane preko jaja da dobijete rolat, ili stavite jaja uz ivicu i urolajte u rolat. Zatvorite rolat sa svih strana.
5.
 Ceo rolat premažite sa ostatkom mase od pavlake i jaja.
Rolat pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
6.
Odličan je kao prilog uz krompir, pirinač, grašak..

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva