Sastojci
Kosarice
180 g maslca sobne temperature
80 g smedjeg secera
60 g sećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
1 jaje
240 g Glatkog brašna Podravka
2 zlice Gussnel Dolcela (gustin)
1 zlicica Cimeta mljevenog Podravka
1 zlicica Sode bikarbone Dolcela
prstohvat soli
Karamel
120 g maslaca
180 g smedjeg secera
80 ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
Nadjev
3 jabuke
prstohvat muskatnog oraščića u prahu
1 zlicica Cimeta mljevenog Podravka
4 zlice smedjeg secera
2 zlice maslaca
Priprema
1.
Za tijesto pjenasto umuti maslac sa oba secera i vanilijom , pa umijesaj jaje , na kraju dodaj prosijano brasno sa cimetom , sodom , gustinom i solju . Sve izmijesaj u jednolicnu masu kao prhko tijesto . Kalupe za muffins premazi maslacem i usvaki kalup utisni tijesta u dno i 2/3 visine kalupa .
2.
Peci kosarice 10-12 min na 180 stupnjeva . Tokom pecenja sredina ce se nadignuti , ali odmah nakon sto ih izvadite iz peci sredinu pritisnite zlicom . Ostavite u kalupu da se potpuno ohlade , lakse ih je izvaditi jer se hladjenjem ukrute .
3.
U medjuvremenu napravi karamel tako sto ces otopiti maslac i secer , pa dodaj vrhnje i kuhaj sve oko 3 min . Skini sa vatre i ohladi potpuno .
4.
Za nadjev jabuke operi i izvadi sredinu , pa narezi na manje kocke . Sve sastojke stavi u zdjelu za kuhanje i kuhaj 15 min uz povremeno mijesanje dok jabuke ne omeksaju . Skini sa vatre i potpuno ohladi .
5.
Ohladjene kosarice puni nadjevom od jabuka i isaraj karamelom . Serviraj uz kuglicu sladoleda od vanilije ako zelis .
0 komentari:
Objavi komentar