Sastojci

Kosarice
180 g maslca sobne temperature
80 g smedjeg secera
60 g sećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
1 jaje
240 g Glatkog brašna Podravka
2 zlice Gussnel Dolcela (gustin)
1 zlicica Cimeta mljevenog Podravka
1 zlicica Sode bikarbone Dolcela
prstohvat soli
Karamel
120 g maslaca
180 g smedjeg secera
80 ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
Nadjev
3 jabuke
prstohvat muskatnog oraščića u prahu
1 zlicica Cimeta mljevenog Podravka
4 zlice smedjeg secera
2 zlice maslaca

Priprema

1.
Za tijesto pjenasto umuti maslac sa oba secera i vanilijom , pa umijesaj jaje , na kraju dodaj prosijano brasno sa cimetom , sodom , gustinom i solju . Sve izmijesaj u jednolicnu masu kao prhko tijesto . Kalupe za muffins premazi maslacem i usvaki kalup utisni tijesta u dno i 2/3 visine kalupa .



 2.
Peci kosarice 10-12 min na 180 stupnjeva . Tokom pecenja sredina ce se nadignuti , ali odmah nakon sto ih izvadite iz peci sredinu pritisnite zlicom . Ostavite u kalupu da se potpuno ohlade , lakse ih je izvaditi jer se hladjenjem ukrute .



3.
U medjuvremenu napravi karamel tako sto ces otopiti maslac i secer , pa dodaj vrhnje i kuhaj sve oko 3 min . Skini sa vatre i ohladi potpuno .



4.
Za nadjev jabuke operi i izvadi sredinu , pa narezi na manje kocke . Sve sastojke stavi u zdjelu za kuhanje i kuhaj 15 min uz povremeno mijesanje dok jabuke ne omeksaju . Skini sa vatre i potpuno ohladi .


 
5.
Ohladjene kosarice puni nadjevom od jabuka i isaraj karamelom . Serviraj uz kuglicu sladoleda od vanilije ako zelis .

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva