Sastojci
2 case/od 200ml/ jogurta
2 case jagode/prethodno prenocene u seceru/
1 casa secera
malo/oko 1/2case/ mljeka
Priprema
1.
Jagode ocedite od soka/sveze ocistene jagode treba da prenoce u seceru-otprilike onoliko secera koliko bi se prekrili/ i stavite u duboki sud pa dodajte secer i izmiksajte.U dobivenu smjesu dodajte jogurt i jos malo miksajte.
2.
Smjesu sipajte u sud u kome ce sladoled da se zamrzne.Ostavite 2-3 casa pa izmiksajte smesu kako bi se razbili kristali od mraza.Ostavite u zamrzivac jos 2-3 sata pa ponovite postuak i opet ostavite 2-3 sata. Ohladzeni sladoled/moze da bude malo vise smrznit ali moze da se isece sa nozem na manje komade/opet izmiksajte ali sada dodajte i po malo i mljeka/ono oko 1/2case/.Ostavite u zamrzivac da se stegne.
3.
Gotovi sladoled mozete sluziti sa preljivom od jagoda ili sa kombinacijom od druge ukuse sladoleda sa ribanom cokoladom ili samo sa preljivom od cokolade.
Posluživanje
Ovo je ukusan i veoma osvezavajuci desert ,a moze da se sluzi ne zamrznut vec samo malo vise rashladzen kao milk-seik/onda treba malo vice mljeka oko 1 i 1/2 casa/ ili kao ovosan jogurt
0 komentari:
Objavi komentar