Fini brzi kolač, bez pečenja…. Recept sam dobola davnih dana, više se ni ne sječam od koga. Često ga pravim jer ga svi volimo,.. nadam se da će se i vama svidjeti.
Sastojci
Žuta krema
6 žumanjaka
15 dcl. mlijeka
23 dkg. šečera
20 dkg. margarina za kreme ili maslaca
13 žlica oštrog brašna
2 žlice gustina
2 vanil šečera
Šam
6 bjelanjaka
30 dkg. šečera
Još treba
50 dkg. petit keksa
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Žumanjke dobro izmiješajte sa malo šečera, zatim dodajte malo mlijka te u to umiješajte brašno i gustin.
2.
Ostalo mlijeko, šečer i vanil šečer stavite da zakipi. U to zakuhajte pripremljene žumanjke. Kuhajte dok se ne zgusne. U još vruče umiješajte margarin ili maslac.
3.
Za šam: Od šečera oduzmite 3 žlice.
Ostali šečer i vodu skuhajte u gosti sirup, (namoćite vilicu u sirup izvadite i puhnite u to, ako se pojave mjehurići sirup je gotov).
4.
U međuvremenu izmiksajte bjelanjke te u njih dodajte 3 žlice šečera i izmiksajte do kraja.
U to umiješajte polako sipajuči vruči sirup i miksajte dalje dok šam ne postane gust i sjajan.
5.
U duboki lim posložite petit kekse te na njih izlijte vruču kremu, odozgo na još vruču kremu posložite petit kekse a na njih stavite šam. Kolač treba da odstoji kako bi se dobro ohladio i petit keksi omekšali.
6.
Gotovi kolač odozgo posipajre sa naribanom čokoladom, ili čokoladnim ili šečernim mrvicama.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar