Osetljivo voće kao što su jagode treba pripremati brzo i vešto. Evo jednostavnog uputstva koje će vam pomoći da voće očistite lako, a da do kuvanja ostane sveže i čvrsto.
Sastojci:
 1 kg zrelih jagoda


0,2 kg šećera
1 limuntusa

Priprema: Jagode oprati, očistiti i namočiti u vodu sa rastvorenim limuntusom. Ocediti, pa ređati u šerpu – sloj voća, sloj šećera. Pokriti i ostaviti da odstoji, može i preko noći, na hladnom. Kuvati na srednjoj vatri, skidati penu i kad je kuvano openiti do kraja. Preko šerpe rastegnite čistu kuhinjsku krpu, navlaženu hladnom vodom i ostaviti da se ohladi pa sipati u tegle. Povezati tegle i ostaviti na hladno, u ostavu ili podrum.


Tehnika rada: Najbolje je da voće pripremate kilogram po kilogram. Prvi kilogram potopite na kratko u hladnu vodu, a za to vreme proberite sledeći kilogram – birajte samo cele, neoštećene jagode.
Zatim iz prvog kilograma operite jagode pod mlazom – šaku po šaku i ostavite na kratko u đevđir da se ocedi, a sledeći kilogram potopite u čistu, hladnu vodu. Sada prvi kilogram čistite od peteljki i stavljate u vodu s limuntusom. Kad završite, drugi kilogram ide na pranje i ceđenje.
Na kraju prvi ocedite od kisele vode i slažite u šerpu. Ponovite proceduru onoliko puta koliko imate voća. Tako ćete raditi brzo i s lakoćom, a voće će biti dobro oprano, očišćeno i spremljeno za kuvanje.
(Izvor: Lisa.rs)

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva