Sastojci
kora
9 kom jaja (samo bjelanca)
300 gr kokosa
9 kasika secera

Krema
9 zumanjaka

100 gr cokolade za kuhanje

 
100 gr secera
250 gr putera
1 pakovanje whipping cream (slag)

PRIPREMA
1.
Bjelanca sa secerom ulupati u cvrst snijeg. Dodajte kokosovo brasno i lagano izmjesajte. Masu

 
istresti u pleh oblozen pek papirom i pecite u ugrijanoj rerni ne predugo. Kora treba da je svijetla. Pecenu i rashladjenu koru izrezite u cetiri trake.
2.
Zumanjke sa secerom mutite na pari dok se ne pocnu zgusnjavati. Sklonite sa kupke i uz povremeno mijesanje, ostavite da se ohladi.
3.
U ohladjenu masu stavite puter i mutite dok ne dobijete lijepu, kremastu, pufnastu masu. Odvadite jednu trecinu i ostavite na stranu.
Udvije trecine lagano dodajite rastopljenu cokoladu (cokolada ne smije biti vruca da se puter ne rastopi!) i lagano mijesajte dok svu cokoladu ne utrosite.
4.
Posebno umutite slag. Otprilike jednu petinu dodajte u cistu zutu masu a dvije petine u cokoladnu masu. Ostatak ce vam trebati za mazanje izvana.
5.
Slaganje: prvo kora pa cokoladna krema preko, kora pa zuta krema, kora, cokoladna krema i na kraju posljednja kora. Oblozite snite ostatkom slaga a mozete.

Posluživanje
Kokosova torta, kokosove snite i sve sto je od kokosa, moj suprug obozava…ovo sam mu radila za 8. mart, njegov rodzendan.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva